Metamorfose voor Vondelparkpaviljoen

Het Vondelparkpaviljoen, een monumentaal pand in het Vondelpark, wordt nieuw leven ingeblazen. Volgens Godfried Lambriex, portefeuillehouder, moet het paviljoen met een grondige renovatie 'opener en toegankelijker worden'.

Het Vondelparkpaviljoen. Beeld Maarten Steenvoort

In het gebouw vestigen zich vanaf het voorjaar van 2014 de AVRO en horecaonderneming Unlimited label. Ook de stadsredactie van AT5 vindt er een onderkomen.

'Het is de bedoeling dat er in het paviljoen een levendige sfeer ontstaat, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten op het gebied van cultuur en media, maar waar ze ook kunnen eten en drinken', aldus Lambriex. Algemeen directeur van de AVRO, Willemijn Maas, hoopt op een 'levendig knooppunt voor mediamakers, artiesten en publiek'.

Met de renovatie wordt het Vondelparkpaviljoen grotendeels weer in de oorspronkelijke staat teruggebracht. Zo komt de centrale middentrap die in de jaren '20 is gesloopt terug, en worden alle schuiframen aan de voorgevel dubbele openslaande deuren met glas. In het gebouw komen, naast een prominent horecagedeelte, ook radio- en televisiepodia. Bovendien komen er ruimten voor medialabs en masterclasses.

Het Vondelparkpaviljoen is gebouwd tussen 1874 en 1881 in Italiaanse renaissancistische stijl. In de jaren '50 was het de vaste uitvalsbasis van het Holland Festival en van 1972 tot 2012 bood het gebouw onderdak aan het Filmmuseum.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden