'Merkel heeft een onneukbare dikke kont': de uitspraken van Berlusconi

'Ik zie nergens om mij heen een persoonlijkheid die in staat is om Italië in het buitenland op een meer gezaghebbende manier te vertegenwoordigen dan ik.' Was getekend, Silvio Berlusconi. De Italiaanse premier zei dat vandaag na afloop van de G20-top in Cannes. Il Cavaliere - de Ridder, zoals zijn bijnaam luidt - heeft wel meer opvallende uitspraken op zijn naam staan. Een greep uit het ruime aanbod van het afgelopen jaar.

Silvio Berlusconi Beeld epa
Silvio BerlusconiBeeld epa

'De media overdrijven de crisis hier. De restaurants zitten toch vol!'
Berlusconi vandaag tijdens de persconferentie na afloop van de G20-top, die in het teken stond van de Europese schuldencrisis. Na Griekenland is Italië het land met de grootste problemen. Maar volgens Berlusconi wordt dat dus schromelijk overdreven.

'Merkel heeft een onneukbare dikke kont.'
Uit telefoontaps van het Italiaanse OM zou onlangs zijn gebleken dat Berlusconi vulgaire taal heeft uitgeslagen over de Duitse Bondskanselier Merkel. Bewezen is dat niet, maar de beschuldiging komt voor de Italiaanse premier zeer ongelegen, nu hij met diezelfde Merkel probeert de eurocrisis te bezweren.

'Laten we onze partij Popolo della Libertà een nieuwe naam geven: Forza Gnocca! (Hup Poesje!)'

Een gekscherend idee van Berlusconi, om zijn partij aantrekkelijker te maken. Popolo della Libertà worstelt namelijk met een historisch laag populariteitspercentage van amper 24 procent. Met een 'gnocca' wordt in het Italiaans zowel een bevallige dame als een vrouwelijk geslachtsorgaan aangeduid.

'Uw programma is weerzinwekkend, walgelijk, vervormd en verwerpelijk. Een hoerenkast.'

Berlusconi breekt begin dit jaar woedend in in een rechtstreekse tv-uitzending, die de zogenoemde Rubygate behandelt. Dat is het schandaal rond de minderjarige Marokkaanse nachtclubdanseres 'Ruby' die door de premier zou zijn betaald op seksfeesten in zijn
villa in Arcore, bij Milaan.

'Justitie is de kanker van de democratie.'
Tijdens het corruptieproces dat tegen hem wordt gevoerd, haalt Berlusconi in mei fel uit naar de aanklagers en rechters in Milaan. Hij wordt ervan beschuldigd een Britse advocaat 423.000 euro te hebben gegeven om een valse verklaring af te leggen.

'Mubarak wordt slecht behandeld, dus ik zal wel eventjes bellen voor zijn vrijlating, aangezien hij de oom is van Ruby.'
Bij het televisieprogramma Porta a Porta vermaakt Berlusconi het publiek door grappen te maken over Ruby en ex-president Hosni Mubarak van Egypte, tegen wie momenteel een proces wordt gevoerd.

'Over enkele maanden wil ik weggaan uit dit strontland, ik word er misselijk van.'
Een afgeluisterd telefoontje van Berlusconi aan een vriend, afgelopen juli. Het is afkomstig uit het dossier van een afpersingszaak.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden