Plus

Meesterillusionist Hans Klok behoudt toch de menselijke maat

Meesterillusionist Hans Klok staat tot en met 2 september met zijn vernieuwde House of Horror in Carré. Een simpel verhaal, waarin Klok het publiek een heel breed illusionismerepertoire voor kan schotelen.

Patrick van den Hanenberg
Hans Klok heeft de looks, hij heeft de wapperende haren en hij behoort tot de absolute wereldtop van de illusionisten. Beeld ANP
Hans Klok heeft de looks, hij heeft de wapperende haren en hij behoort tot de absolute wereldtop van de illusionisten.Beeld ANP

"Zijn er nog vragen?"

Hans Klok heeft zojuist zijn dansers, assistenten en gastartiesten met veel kabaal en lichteffecten uit een klein kistje getoverd en hij vraagt droog aan het publiek of er nog vragen zijn.

Natuurlijk zijn er vragen. In elk geval één: hoe in godsnaam?

Maar die vraag stel je natuurlijk niet, want a. krijg je vrijwel zeker geen antwoord, en b. als je het juiste antwoord weet, is je avond verpest. Een beetje suf als je naar een van de laatste voorstellingen van Hans Klok in Nederland gaat.

Pamela Anderson
Na deze serie in Carré en nog een tour door het land verhuist Klok voor tien jaar naar Las Vegas. Hij is niet helemaal nieuw in de woestijnstad, want hij heeft al eens een Vegasserie met Pamela Anderson als sidekick gedaan, maar dit langdurige contract is een totaal nieuw leven met een vaste woon- en verblijfplaats, en dan is Nederland hem voorlopig kwijt.

Nou ja, het is natuurlijk een Amerikaans contract, dus als de investeerders niet binnen redelijke termijn rendement van hun geld zien, krijgt Klok gewoon een enkeltje Schiphol in zijn handen gedrukt.

Maar waarom zou het niet goed gaan? Hans Klok heeft de looks, hij heeft de wapperende haren en hij behoort tot de absolute wereldtop van de illusionisten.

Subtiel handwerk

In Las Vegas zal hij (zeker in de 'kennismakingsperiode', als hij zijn naam weer opnieuw moet vestigen) in een redelijk bescheiden theater optreden. De grote verdwijn-, doorsnij- en zweefacts kan hij daar niet uitvoeren.

House of Horror

Door Hans Klok
Gezien 16/8 Carré
Te zien t/m 2 /9 in Carré.
Tournee tot eind oktober

Maar Klok haalt ook zijn neus niet op voor het subtiele kleine handwerk met speelkaarten, met een metalen barbecueprikker met lint die zonder glasscherven door een klein raam wordt geduwd en, vol ironie, zelfs met een konijn uit de hoge hoed.

Gastacts
Daarmee behoudt deze meester-illusionist toch nog de menselijke maat. Tussen de acts door verrast hij ook nog met grappige oneliners.

In House of Horror biedt een simpel verhaal - een gestoorde magiër heeft zijn concurrerende collega's zijn huis in gelokt om ze het geheim achter hun acts te ontfutselen en ze daarna te vermoorden - Klok de gelegenheid om ons een heel breed illusionismerepertoire voor te schotelen.

De flitsende choreografie en de gastacts - vooral het Chinese slang­enmeisje en een slow motion krachtpatserkoppel uit Oekraïne zijn adembenemend - maken deze vernieuwde versie van House of Horror tot een groots afscheidsfeestje.

Lees ook: Hans Klok: 'De American Dream bestaat echt'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden