Meeste Utrechters tegen nieuwe termijn voor Wolfsen

Iets meer dan de helft van de inwoners van Utrecht wil niet dat Aleid Wolfsen herbenoemd wordt als burgemeester. Dat blijkt uit een enquête onder 539 inwoners van Utrecht van TNS Nipo, in opdracht van het AD/Utrechts Nieuwsblad.

Redactie
Aleid Wolfsen (rechts) Beeld ANP
Aleid Wolfsen (rechts)Beeld ANP

Nog geen 30 procent van de Utrechters wil de PvdA'er wel voor een tweede termijn. Wolfsen bood deze week excuses aan over het optreden rondom het weggepeste homostel Hans van Gemmert en Ton Daalhuizen in de wijk Terwijde.

De burgemeester gaf toe dat hij, politie en justitie 'scherper' hadden kunnen zijn. In een brief erkende hij onder meer dat gemeente, Openbaar Ministerie en politie te laat een camera in de wijk hadden geplaatst. Ook werd er niet goed gecommuniceerd met de betrokkenen.

Driekwart van de ondervraagden gaf wel aan vertrouwen in Wolfsen te hebben.

In een schriftelijke reactie aan de krant meldt Wolfsen het begrijpelijk te vinden 'dat de kwestie Hans en Ton de gemoederen bezighoudt'. 'Dat geldt in de eerste plaats voor hen, en dat zie je ook terug in de resultaten van deze enquête. Het wegpesten van mensen past niet bij onze tolerante stad. De raad heeft mij gevraagd in dit soort kwesties zichtbaarder te zijn. Dat zie ik als een belangrijke opgave.'

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden