Meeste meldingen vuurwerkoverlast in West

Meer dan 7000 klachten zijn in twee dagen tijd bij meldpunt vuurwerkoverlast.nl binnengekomen. Dat liet het digitale meldpunt dat zaterdag voor de vijfde keer openging op maandag weten.

Redactie
null Beeld anp
Beeld anp

De meeste meldingen gaan over overlast door vuurwerkbommen, gevolgd door klachten over 'irritant supermarktvuurwerk', aldus het loket. Vooral het aantal klachten over supermarktvuurwerk, dat het hele jaar te koop is, is beduidend hoger dan voorgaande jaren, stelt GroenLinks-raadslid Arno Bonte, een van de initiatiefnemers.

In de Staatsliederenbuurt zijn tot nu toe de meeste meldingen van vuurwerkoverlast gedaan, in totaal negen ter hoogte van het Van Beuningenplein. Hoofdweg kruising Postjesweg telt zeven meldingen en in de buurt van Oldenbarneveldtplein in de Frederik Hendrikstraat vijf.

Bos en Lommer lijkt ook populair onder vuurwerkfanatieken: op de Admiraal de Ruijterweg deden zes mensen een melding van overlast. Deelgemeente Oost telt in totaal veertien meldingen, allemaal rond het Oosterpark.

89.000 klachten
Het meldpunt is een initiatief van dertig lokale GroenLinksfracties, waaronder die van Rotterdam, Den Haag en Groningen. Die willen in kaart brengen hoe groot de overlast door vuurwerk is. Vorig jaar kwamen zo'n 89.000 vuurwerkklachten binnen.

Bij het meldpunt kwamen rond de vorige jaarwisseling ook bijna 10.000 valse meldingen binnen. Die spam is er toen volgens Bonte voor 99 procent uitgefilterd.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden