Meeste cafés in overtreding

Meer dan de helft van de Amsterdamse cafés heeft de zaken nog niet op orde. Dat is de uitkomst van een controle die is uitgevoerd in ruim 120 zaken.

Jasper Karman
null Beeld anp
Beeld anp

In een beperkt aantal gevallen ging het om onschuldige administratieve gebreken zoals het ontbreken van een bordje met leeftijdsgrenzen, maar veel vaker betrof het ernstige overtredingen als het schenken voor jongeren onder de zestien jaar, een barman die onder invloed was, illegale gokpraktijken, geblokkeerde nooduitgangen (aangetroffen in vijf van de bezochte zaken) en het niet aanwezig zijn van een medewerker met de juiste diploma's (geconstateerd in 24 gevallen).

Er werd op het Rembrandtplein gecontroleerd en daarnaast in 35 zaken elders in de stad die al een slechte reputatie hadden; elk stadsdeel heeft de handhavers een lijst gegeven met daarop de vijf meest overlastgevende cafés.

Bij de controleactie zijn in twee nachten in totaal 125 bedrijven gecontroleerd; 120 cafés en vijf minisupermarkten. 73 ondernemers hadden hun zaken niet op orde.

In de cafés hadden de meeste overtredingen betrekking op vergunningseisen, zoals de aanwezigheid van een leidinggevende, de sluitingstijd van terrassen of geluidsoverlast. Op het Rembrandtplein werden bovendien drie comazuipers aangetroffen.

Lees vandaag (4-12) meer in Het Parool: 'Burgemeester doet zware zaken zelf'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden