Meerderheid fracties Weesp wil fusie met Amsterdam

Tijdens een bijeenkomst, maandagavond in de Grote Kerk van Weesp, is duidelijk geworden dat een meerderheid van de Weesper gemeenteraad voor een ambtelijke fusie met Amsterdam is.

Het Parool
Door de uitspraak van de fracties is het waarschijnlijker dat Weesp onderdeel van Amsterdam wordt Beeld anp
Door de uitspraak van de fracties is het waarschijnlijker dat Weesp onderdeel van Amsterdam wordtBeeld anp

Tijdens de bijeenkomst maakten de fracties in de gemeenteraad voor het eerst hun voorkeur duidelijk. Het ging tussen Amsterdam en de gemeente Gooische Meren. De fracties van GroenLinks, D66, PvdA en de lokale partij WSP stemden met 12 stemmen voor ambtelijke aansluiting bij Amsterdam. CDA, VVD en de lokale partij DSP waren met vijf stemmen voor aansluiting bij Gooische Meren.

De gemeenteraad neemt volgende week een officieel besluit. Mogelijk wordt er dan ook gekozen voor het houden van een referendum, waarin de bewoners zich kunnen uitspreken. Als hier ook Amsterdam uitkomt, zou Weesp waarschijnlijk op 1 januari 2019 ambtelijk onderdeel worden van gemeente Amsterdam.

Weesp komt dan te vallen onder Zuidoost, en zal met Driemond een van de 23 gebieden in de stad worden. Vorige week sprak het Weesper ambtenarenapparaat zich al uit voor aansluiting bij de hoofdstad.

Lees ook: Kiest Weesp voor Amsterdam of voor Gooise Meren?

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden