Meer zeer zwakke islamistische scholen

Ook de veelbesproken Amsterdamse basisschool As Siddieq krijgt een terugvordering aan de broek. Foto ANP Beeld
Ook de veelbesproken Amsterdamse basisschool As Siddieq krijgt een terugvordering aan de broek. Foto ANP

DEN HAAG - Het aantal zeer zwakke islamitische scholen is toegenomen, het aantal zwakke islamitische scholen is afgenomen. Dat heeft staatssecretaris Sharon Dijksma (Onderwijs) woensdag de Tweede Kamer in een brief laten weten.

Sinds het rapport Bestuurlijke praktijken van november 2008 zijn er drie zeer zwakke basisscholen bijgekomen en heeft één zeer zwakke school zich verbeterd. Het aantal zwakke islamitische basisscholen is afgenomen van veertien naar twaalf.

In november 2008 werd bekend dat het ministerie 2,5 miljoen euro terugvorderde aan door scholen onrechtmatig verkregen of bestede bekostiging. ''Daar komt nu een bedrag van 1,6 miljoen euro bij, nu een accountant er nog eens naar heeft gekeken. Eerder maakte OCW al bekend meer dan 2 miljoen euro terug te vorderen. De totale voorgenomen terugvordering komt hiermee op 6,1 miljoen euro'', aldus het ministerie dinsdag.

Het gaat om geld dat in de periode 2004-2005 niet goed is besteed aan leerlingenvervoer en personeelskosten. Ook de veelbesproken Amsterdamse basisschool As Siddieq krijgt een terugvordering aan de broek. Die heeft niets te maken met de opschorting van subsidie van vorige week in verband met de problemen met de burgerschapsvorming op de school. (ANP)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden