Meer omzet voor FloraHolland

Bloemenveiling FloraHolland heeft in 2014 een omzet behaald van 4,4 miljard euro. Dat is een lichte groei van 1,2 procent ten opzichte van het jaar ervoor. De grootste internationale marktplaats voor bloemen en planten ter wereld verhandelde afgelopen jaar 12,5 miljard producten. Dit maakte de coöperatieve veiling vandaag bekend.

Een medewerker van de bloemenveiling in Aalsmeer verwerkt rode rozen die bestemd zijn voor de verkoop voor Valentijnsdag, 14 februari. Beeld ANP
Een medewerker van de bloemenveiling in Aalsmeer verwerkt rode rozen die bestemd zijn voor de verkoop voor Valentijnsdag, 14 februari.Beeld ANP

Een lichte stijging van zowel de prijzen als het volume droegen bij aan de omzetgroei. Per productgroep zijn verschillen te zien, maar de kwekers hebben gemiddeld genomen een 0,2 procent hogere prijs voor hun bloemen en planten ontvangen dan een jaar eerder. Het totale verhandelde volume steeg met 1 procent.

De omzet van snijbloemen kwam uit op 2,5 miljard euro, een stijging van 0,7 procent vergeleken met een jaar eerder. Het volume van deze productgroep nam met 1 procent toe, terwijl de gemiddelde prijs licht daalde met 0,3 procent. De omzet van kamerplanten steeg 2,6 procent tot 1,6 miljard euro. Deze groei is vooral toe te schrijven aan een hogere gemiddelde prijs van 1,9 procent. Het aantal aangevoerde stuks lag 0,8 procent hoger dan in 2013.

De omzet van tuinplanten kwam 1,8 procent lager uit op 0,35 miljard euro. Het verhandelde volume daalde met 0,3 procent en de prijzen met 1,5 procent.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden