Meer informatie over klikozaak

Een van de zakken waspoeder die aangetroffen zijn bij het lichaam van een vrouw in een klikobak in 1999. Hieronder een opvallend label dat zij op een kledingstuk droeg. Beelden politie Amsterdam Amstelland Beeld
Een van de zakken waspoeder die aangetroffen zijn bij het lichaam van een vrouw in een klikobak in 1999. Hieronder een opvallend label dat zij op een kledingstuk droeg. Beelden politie Amsterdam Amstelland

AMSTERDAM - Naast het gereconstrueerde hoofd van de dode vrouw die in 1999 in een kliko in de Gaasp werd gevonden, heeft het review- en coldcaseteam van de politie nieuwe informatie vrijgegeven.

In de vuilnisbak, die bij Driemond uit het water werd gehaald, zaten negen zakken waspoeder. De politie vermoedt dat deze zakken niet voor huishoudelijk gebruik, maar voor industrieel gebruik waren. Ze lijken niet machinaal te zijn vervaardigd.

Daarnaast zat op één van de kledingstukken 'een bijzonder label'. In de afvalcontainer lagen ook opgerolde handdoeken van het merk Tork, waarvan de politie eveneens denkt dat ze voor industrieel gebruik waren.

Een week geleden werd in het tv-programma Opsporing Verzocht al een reconstructie van het hoofd van de vrouw getoond. De vrouw is door een misdrijf om het leven gekomen. De media-aandacht rond de zaak leverde tot nu toe 51 tips op, waaronder een 'aanzienlijk aantal' bruikbare.

De politie heeft inmiddels zes extra experts aan de zaak gezet.

Ze wil graag in contact komen met mensen die een verband zien tussen de spullen of misschien een verband kunnen leggen tussen de goederen en het slachtoffer. (HET PAROOL)

null Beeld

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden