Meer dan 60 bosbranden in westen Verenigde Staten

In het westen van de Verenigde Staten woeden ruim 60 bosbranden. Het zwaarst getroffen zijn de kuststaten Californië, Washington en Oregon. De brandweer in Washington, waar de zwaarste branden woeden, is hoopvol: de wind is gaan liggen en dat zou het bestrijden van de branden moeten vergemakkelijken.

Redactie
Een vliegtuigje inspecteert de brandhaarden in Washington. Beeld epa
Een vliegtuigje inspecteert de brandhaarden in Washington.Beeld epa

Oorzaken zijn de droogte en de hitte, met temperaturen van soms ruim 40 graden. De hoge temperaturen bemoeilijken de bestrijding van het vuur.

In de staat Washington werden 70 huizen in de as gelegd, terwijl 900 mensen geëvacueerd moesten worden. In totaal verdween al 100 vierkante kilometer bos in de vlammen.

San Jacinto Mountains
In Californië hebben bosbranden al bijna twaalf vierkante kilometer in de as gelegd. Door de hoge temperaturen rukte het vuur snel op aan de voet van de San Jacinto Mountains. Het kwam gevaarlijk dicht bij het kurkdroge San Bernardino National Forest.

Minstens vier gebouwen, waaronder een huis, zijn vernield. Nabij het schaars bewoonde Aguanga zijn 32 huizen verplicht geëvacueerd, de brandweer hielp bij het evacueren van de veestapel. Twee brandweerlieden belandden met lichte verwondingen in het ziekenhuis. Ook een in een trailer levende man belandde zwaar verbrand in een ziekenhuis.

Overal in Californië worden kleuters in crèches binnengehouden, wordt ouderen aangeraden binnen te blijven, worden sporttrainingen uitgesteld en zijn campings geëvacueerd.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden