Meer buitenlandse studenten in Amsterdam

Foto ANP Beeld
Foto ANP

DELFT - Studentenhuisvester Duwo huisvest de komende tijd in Amsterdam, Delft en Den Haag ruim 2200 nieuwe buitenlandse studenten. Vorig jaar vonden in deze periode bijna 1900 internationale studenten onderdak via 's lands grootste verhuurder van studentenwoningen.

Vooral in Amsterdam krijgt Duwo dit jaar meer buitenlandse huurders. Het heeft contracten met onder meer de Vrije Universiteit (VU), de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Hogeschool voor Economische Studies (HES/HVA) voor in totaal meer dan duizend kamers. Bij alle drie de instellingen is de vraag naar woonruimte gestegen.

In Delft is het aantal woningzoekenden uit het buitenland iets gedaald. Volgens Duwo komt dat mogelijk door de verscherpte taaleisen die de Technische Universiteit stelt aan uitwisselingsstudenten. Ook in Den Haag is sprake van een daling.

Duwo heeft in totaal circa 4100 gestoffeerde en gemeubileerde woningen beschikbaar voor buitenlandse studenten. Daarvan staan er bijna 1600 in Amsterdam, bijna 1800 in Delft en ruim zevenhonderd in Den Haag en Leiden. In totaal heeft DUWO ongeveer 17.000 woonruimten in eigendom en beheer. (ANP)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden