Meer baanzekerheid voor flexwerkers

Uitzendkrachten die tot twaalf jaar bijna aan één stuk voor de gemeente werkten, werden aan het lijntje gehouden met een aaneenschakeling van tijdelijke contracten. Vijf schrijnende gevallen hebben vorige week een vast contract gekregen.

Gemeente: 'Alles wordt gecentraliseerd. Nu pas hebben we in beeld hoe omvangrijk dit probleem is' Beeld anp
Gemeente: 'Alles wordt gecentraliseerd. Nu pas hebben we in beeld hoe omvangrijk dit probleem is'Beeld anp

Sinds januari zat Rachel Bottse (39) weer thuis. Na zes tijdelijke contracten bedankte het uitzendbureau haar voor bewezen diensten. Noodgedwongen, anders had ze recht gekregen op een uitzendcontract voor onbepaalde tijd.

Zo verging het haar steeds de afgelopen twaalf jaar. Af en aan deed ze hetzelfde werk als inkomensconsulent voor de sociale dienst, zonder dat ze enige vastigheid kreeg. "Je kon nooit ergens rekening mee houden. Vervelend, ik heb ook kinderen! Ik kon bijvoorbeeld regelmatig mijn vaste lasten niet op tijd betalen."

Eindelijk een vast contract
"Ik kreeg één dag van tevoren te horen dat mijn contract werd verlengd. Dan had ik mijn vakantiedagen natuurlijk al opgenomen. Op veel feestdagen was ik ook aan het werk."

Nu gaat ze eindelijk voor vast aan de slag bij de gemeente. Met vier flexwerkers in een vergelijkbare, schrijnende situatie heeft ze te horen gekregen dat ze een vast contract krijgt. Ze blijft hetzelfde werk doen en toch voelt het anders, verwacht ze. "Ik stap straks vast anders de deur binnen. Als uitzendkracht heb je toch altijd het gevoel: word ik wel serieus genomen?"

Ook Ramon Olvira (48) behoorde tot de vijf gelukkigen die vorige week een vast contract kreeg.

Tijdens een demonstratie van flexwerkers had hij vorig jaar de twijfelachtige eer dat hij het langst van allemaal werkzaam was op een flexcontract. Al twaalf jaar werkt hij bij gemeentereiniging, waar hij momenteel wildgeplakte posters en graffiti weghaalt.

Onzekerheid
Dat gaat hij nu voor vast doen, al is er ook een mogelijkheid dat hij terugkeert bij de veegdienst. "Daar heb ik eerder gewerkt. Het maakt mij niet uit, als ik maar binnen ben." De laatste jaren zat hij voortdurend in onzekerheid. "Elk moment kan je eruit liggen." Zover is het nooit gekomen, maar toch. "Ik heb ook een gezin. Als ze met de mededeling komen dat er geen werk meer is, heb je geen poot om op te staan."

Vakbond FNV viert de vijf contracten als een overwinning in de strijd die vorig jaar begon met de demonstratie. Maar het is slechts een eerste stap, vindt vakbondsbestuurder Jethro Warbroek. "Bij de gemeente Amsterdam zijn minstens honderd vergelijkbare gevallen die we óók schrijnend kunnen noemen."

Ook krijgen uitzendkrachten geen eindejaarsuitkering en hebben ze minder mogelijkheden tot bijscholing, minder pensioenopbouw en geen loondoorbetaling bij ziekte.

Harde afspraak
Bij de onderhandelingen die volgen zet de FNV in op een harde afspraak dat alle flexwerkers die een bepaalde termijn voor de gemeente werken, zes jaar bijvoorbeeld, in vaste dienst worden genomen.

Ook wil de vakbond bewerkstelligen dat Amsterdam afstapt van zijn 'flextremisme', een doorgeschoten hang naar flexwerk. In een zwartboek becijferde de FNV vorig jaar nog dat de gemeente een flexibele schil van 22 procent heeft.

Volgens de gemeente is het afgelopen jaar al veel verbeterd. "We zijn er hard mee bezig. Uitgangspunt is dat structureel werk in vaste dienst wordt gedaan. Een van de redenen dat dit zo hoog is opgelopen, was dat elk stadsdeel en elke dienst er zijn eigen regels op nahield. Alles wordt gecentraliseerd. Nu pas hebben we in beeld hoe omvangrijk dit probleem is."

Er zouden al zo'n 250 flexwerkers in vaste dienst komen. Ook mogen uitzendkrachten die één jaar voor de gemeente werken nu solliciteren op functies binnen de gemeente voordat ze extern worden uitgezet.

Lees ook: 'Gemeente Amsterdam wringt flexwerkers uit'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden