Meepraten over Javabrug op vier bijeenkomsten

De plannen voor de brug over het IJ laten de Amsterdammers niet ongemoeid. Daarom organiseert de gemeente vier informatiebijeenkomsten en is een speciaal emailadres geopend.

Het Parool
null Beeld Maarten Brante
Beeld Maarten Brante

Het gemeentebestuur zegt de reacties op de plannen voor onder meer de aanleg van een fiets- en voetgangersbrug mee te nemen in de definitieve besluitvorming.

Tot en met 6 maart kan iedereen zijn of haar mening geven over vijf maatregelen die de gemeente wil nemen om de overstreek van en naar Noord structureel te verbeteren.

Dat kan via emailadres sprongoverhetij@amsterdam.nl, of op een van de vier bijeenkomsten die komende tijd gehouden worden: 8 februari in Ateliers Westerdok (Centrum), 9 februari in Hyperion Lyceum (Noord), 15 februari in het 4e Gymnasium (West) en 16 februari in Pakhuis de Zwijger (Oost).

92.000 reizigers
Over de aanleg van de brug wordt pas in 2020 definitief een knoop doorgehakt, maar het College wil voor de zomer een 'definitief voorkeursbesluit' aan de raad voorleggen. Hierin moeten ook de reacties van bewoners meegenomen worden.

De aanleg van de Javabrug - zoals de brug voorlopig wordt genoemd - kost naar schatting 210 miljoen euro. Volgens het College is de brug nodig omdat het verkeer tussen de twee delen van de stad steeds intensiever wordt. Nu steken er 47.000 reizigers per dag het IJ over. In 2030 zijn dat er naar verwachting 92.000.

De plannen vallen niet bij iedereen in goede aarde. Inmiddels lopen er twee handtekeningenacties waarin getwijfeld wordt aan de behoefte van een brugverbinding.

Lees ook: De Kop van Java krijgt eindelijk haar 'bijzondere invulling' [+] en vijf lezersbrieven over het besluit over de brug

null Beeld LvdB/DI/Het Parool
Beeld LvdB/DI/Het Parool
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden