Medium voorspelde dood gegijzelde vrouw Cleveland

De zelfverklaarde Amerikaanse helderziende Sylvia Browne heeft in 2004 de dood voorspeld van Amanda Berry, een van de drie vrouwen die tien jaar zijn  gegijzeld in Cleveland. Berry wist maandag, samen met de andere twee vrouwen en haar 6-jarige dochter te ontsnappen. Browne ging al eerder in de fout met een doodsvoorspelling in een gijzelingszaak.

null Beeld Facebook
Beeld Facebook

Browne (75) reageert nu op boze reacties op de sociale media met een statement op haar Facebookpagina. Ze zegt dat ze 'in de vijftig jaar dat ze werkzaam is als helderziende en gids meer goed heeft gezeten dan fout' - in zaken waarin ze te hulp was geroepen door autoriteiten en families bij vermissingszaken. 'Als er een moment is om dankbaar en opgelucht te zijn voor iets mis hebben, dan is het nu. Alleen God heeft altijd gelijk. Mijn medeleven gaat uit naar Amanda Berry, haar familie, de andere slachtoffers en hun families. Ik wens jullie een vredig herstel.

Shawn Hornbeck
Browne is vooral bekend geworden door als regelmatige gast bij de talkshow van Montel Williams, een dagprogramma op tv waarin onderwerpen variëren van vaderschapstesten tot bedrog in het huwelijk. In die show deed ze ook een uitspraak over de 11-jarige Shawn Hornbeck, die in 2002 werd ontvoerd. De ouders van de jongen hadden haar hulp ingeschakeld. Op tv vertelde ze dat hun kind dood was. Ruim vier jaar na zijn ontvoering werd Shawn echter levend en wel teruggevonden in het huis van de ontvoerder, Michael J. Devlin. De man, die niet leek op de beschrijving van Browne, zit nu een gevangenisstraf uit van drie maal levenslang.

In dezelfde talkshow sprak Browne in 2004 over Amanda Berry. Ze zei toen tegen Amanda's moeder, Louwana Miller, dat haar dochter 'in heaven and on the other side' was. Amanda's laatste woorden zouden zijn: 'Goodbye Mom, I love you.' De moeder is in 2005 overleden aan een hartfalen.

Visioen
Browne, die op Facebook bijna 150 duizend likes heeft, verdedigt zich nu op haar pagina. Ze zegt dat ze destijds een visioen had dat Amanda onder water zou zijn gehouden, en dat bleek anders te zijn. 'I had a vision of her being held underwater, but I had interpreted that to have a different meaning. She was not being held under water but was being held down.' Ze werd niet onder water gehouden, maar naar beneden geduwd, vastgehouden.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden