ME grijpt in bij jaarwisseling in Haarlem, Den Haag en Rotterdam

In Den Haag werden veertig auto's in brand gestoken. Foto ANP Beeld
In Den Haag werden veertig auto's in brand gestoken. Foto ANP

AMSTERDAM - In Haarlem, Den Haag en Rotterdam heeft de Mobiele Eenheid (ME) moeten ingrijpen bij de nieuwsjaarsvieringen. In Haarlem raakten groepjes jongeren slaags met de politie in Parkwijk en Schalkwijk. Jongeren bestookten volgens de politie politieauto's met vuurwerk en andere voorwerpen. Die raakten beschadigd. De mobiele eenheid (ME) werd ingezet om verdere escalatie te voorkomen.

''Gedonder, opstootjes en uitlokken'', zo omschreef een woordvoerster de situatie in de Haarlemse wijken. In Parkwijk is het vaker onrustig rond de jaarwisseling. Voor zover bekend raakte niemand gewond.

In de Haagse wijk Ypenburg kwam de ME kort in actie toen iets na een uur een groep jongeren ruiten van woningen ingooiden. Tijdens dat optreden zijn aanhoudingen verricht.

In de regio Rotterdam-Rijnmond moest de ME op diverse locaties haar gezicht laten zien. Onder meer op het Stadhuisplein in Rotterdam werd kort na middernacht opgetreden tegen vervelende dronken jongeren. In bungalowpark Port Zélande bij Ouddorp moest de ME ingrijpen om een groep van veertien overlast veroorzakende Fransen van het terrein te verwijderen.

In Den Haag raakte verder nog bij twee incidenten vier agenten gewond. Alle vier moesten voor behandeling naar een ziekenhuis.

In Rotterdam raakten eveneens politiemedewerkers lichtgewond. Over de omstandigheden waaronder dat gebeurde, is nog niets bekend.

Amsterdam meldt geen incidenten met gewonde politieagenten. Voor zover zaterdagochtend was na te gaan, verliep de jaarwisseling hier met minder grote problemen dan in Den Haag en Rotterdam.

In Den Haag werden volgens voorlopige gegevens veertig auto's in de brand gestoken, meer dan vorig jaar toen er ruim twintig in auto's door brand werden verwoest. (HET PAROOL)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden