McDonald's niet blij met bezorgdienst Ring2Bring

McDonald's is niet blij met de bezorgdienst Ring2Bring, die in Amsterdam eten van onder andere de fastfoodketen aan huis brengt. In plaats van zelf naar een vestiging van McDonald's te moeten voor je Big Mac, gaat een bezorger van Ring2Bring met je bestelling in de rij staan en plaatst het eten in een warmhoudbox, waarna hij de maaltijd thuis aflevert.

McDonalds is niet blij met de bezorgdienst Beeld Noel Loozen
McDonalds is niet blij met de bezorgdienstBeeld Noel Loozen

Een woordvoerder van McDonald's Nederland stelt dat de fastfoodketen geen enkele toestemming aan deze bezorgdienst verleent, noch samenwerkt met Ring2Bring. 'Het bezorgen van producten heeft naar onze overtuiging een negatieve impact op de kwaliteit. Daarom hebben wij zelf op dit moment geen bezorgdienst.'

Vorig jaar had McDonald's een soortgelijk conflict met Ring 'n Bring, de voorganger van Ring2Bring. Omdat er op de website van de bezorgdienst een disclaimer is opgenomen waarin staat dat Ring2Bring niet samenwerkt met de onderneming maar slechts de service aanbiedt om het eten te laten halen en te bezorgen, is het voor McDonald's lastig om een proces te starten. Wel heeft de fastfoodketen het bedrijf meermaals gesommeerd te stoppen. Tot op heden zonder succes.

In gesprek
Razzaak Jarmohamed, inmiddels de eigenaar van Ring2Bring, zou graag het gesprek aangaan met McDonald's. 'Wij doen er alles aan om op een zo goed mogelijke manier te bezorgen: temperatuurregelaars, warmhoudboxen, noem maar op. Als we samen zouden werken, zou onze bezorger misschien niet meer in de rij hoeven staan en komt het eten nóg warmer bij onze klanten aan.'

Hij trekt daarbij de vergelijking met een vriend die even iets te eten voor je haalt bij McDonald's. 'Die legt het op de stoel naast hem en dan komt het eten inderdaad koud aan. In die zin leveren wij een betere service.' Jarmohamed is in elk geval niet van plan te stoppen met zijn bezorgdienst.

Ring2Bring bezorgt, behalve fastfood, ook gezonde maaltijden aan huis en levert daarmee, samen met andere bezorgdiensten als Deliveroo, Foodora en Tante Bep, een relatief nieuwe dienst aan de consument.

Lees maandag (30/11) in Het Parool: Welke fietskoerier komt uw eten brengen?

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden