'MC Slotervaart in financiële problemen'

Het MC Slotervaartverkeert in grote financiële problemen. De instelling, onderdeel van de commerciële MC Groep van Loek Winter, maakt verlies en voldoet niet aan door ING gestelde voorwaarden.

. Beeld Google Streetview
.Beeld Google Streetview

Dat schrijft het FD maandag. De krant baseert zich op de pas onlangs gepubliceerde jaarrekening over het jaar 2016.

Ook de Flevolandse MC Groep (met ziekenhuizen in Lelystad, Emmeloord en Dronten) zit in de problemen. Volgens het bestuur van de ziekenhuizen en accountant EY loopt het voortbestaan van het Amsterdamse MC Slotervaart en de MC Groep gevaar.

Locatie
EY heeft de jaarrekeningen over 2016 van de ziekenhuizen slechts onder voorwaarden goedgekeurd. MC Groep is daarom overgestapt naar een andere accountant, die zich buigt over de cijfers van het afgelopen jaar.

MC Slotervaart kan de concurrentie met de andere ziekenhuizen in groot-Amsterdam niet aan. De Flevolandse ziekenhuizen kampen juist met hun locatie in een gebied met relatief ­weinig patiënten.

In de ziekenhuizen worden daardoor onvoldoende behandelingen uitgevoerd, reden dat de financiële resultaten onder druk staan.

Ontkent
Zowel het Slotervaartziekenhuis als de voormalige IJsselmeerzieken­huizen maakten in 2016 miljoenen verlies. Ze hebben te weinig buffers en voldoen niet aan de voorwaarden waaronder ING leningen heeft verstrekt. MC Groep zegt met de bank te onderhandelen over her­financiering.

Loek Winter nam de wankelende IJsselmeerziekenhuizen in 2009 met partner Willem de Boer over. In 2013 kwam het Slotervaartziekenhuis erbij. Grootaandeelhouder Winter was tot voor kort voorzitter van MC Groep. Hij ontkent tegen het FD dat de ziekenhuizen er slecht voor staan.

Lees ook: Zorgondernemer wil toestemming sloop historische panden Zuid

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden