Mauritskade 8 maanden dicht vanwege werkzaamheden

De Mauritskade tussen het Rhijnspoorplein en Alexanderplein in Oost is vanaf september acht maanden lang afgesloten voor verkeer vanwege werkzaamheden.

Het Parool
Vanwege de werkzaamheden aan de leidingen delven 37 bomen het onderspit. Zij worden gekapt Beeld Google Streetview
Vanwege de werkzaamheden aan de leidingen delven 37 bomen het onderspit. Zij worden gekaptBeeld Google Streetview

Het stuk weg is na 37 jaar hard aan vervanging toe, laat de gemeente weten. Het asfalt en de fundering van de Mauritskade zijn in slechte staat, de leidingen moeten worden vervangen en de rijbaan wordt versmald.

Naast de omwonenden en het gebruikelijke verkeer, zijn ook 37 bomen het slachtoffer van de opbreking. Als de leidingen vervangen worden, zullen de wortels zodanig beschadigen dat deze geen lang leven beschoren zijn. De bomen worden gekapt en later vervangen.

Sluipverkeer
De opwaardering van de weg is dusdanig intens dat de straat van september tot april 2018 afgesloten wordt voor verkeer. Het kruispunt op de 's Gravesandestraat is tot half november onbegaanbaar maar is daarna weer open.

De verbindingsweg tussen de Wibautstraat en de Mauritskade zal worden afgesloten om sluipverkeer in de Boerhaavewijk te voorkomen. De gemeente heeft op onderstaand kaartje inzichtelijk gemaakt hoe verkeersgebruikers de Mauritskade de komende tijd kunnen omzeilen. De werkzaamheden starten op 4 september.

De omleidingskaart Beeld Gemeente Amsterdam
De omleidingskaartBeeld Gemeente Amsterdam
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden