Masterplan Eilandenboulevard gepresenteerd

De 800 meter lange verbindingsroute langs de Kattenburger-, Wittenburger- en Oostenburgergracht gaat opgeknapt worden door de gemeente. De verkeersader moet van gevel tot aan het water worden veranderd in een boulevard.

De Oosterkerk Beeld Google Maps
De OosterkerkBeeld Google Maps

Met een ander wegprofiel en andere verkeersremmende maatregelen wil stadsdeel Centrum het gebruik van de Eilandenboulevard ontmoedigen voor automobilisten. De ventweg langs de huizen wordt vervangen door een breed voet- en fietspad, aan de overkantkomt een breed voetgangerspad met zicht op het water.

De Oosterkerk, het belangrijkste gebouw van de boulevard, krijgt in de nieuwe plannen een eigen plein. De verhoging waar de kerk nu op staat, zal worden doorgetrokken tot aan de oever. Dit zal het verkeer ook vertragen vergeleken met de huidige situatie.

De Oostelijke Eilanden moeten naast deze maatregelen een nautisch karakter krijgen. Bij de zuidoever komt in overleg met het Scheepvaartmuseum een aangepaste kade om vaker historische schepen te kunnen ontvangen.

Het masterplan is geschreven op basis van een aantal werkbijeenkomsten van bewoners en ondernemers uit de buurt. Het is van 19 september tot 31 oktober mogelijk om te reageren op het plan. Kijk hier voor meer informatie.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden