Column

Martijn van Dam

THEODOR HOLMAN

Martijn van Dam. Ik bedoel: als je kijkt naar het einde van het Romeinse Rijk, dan kom je uiteindelijk uit op één krankzinnige: Nero. Einde van Egypte: Mubarak. Einde van Libië: Kadhafi. Einde van de PvdA: Martijn van Dam.

Martijn van Dam - qua domheid is hij aardbeving en tsunami voor het land dat Sociaaldemocratie heet.

Van Dam kijkt televisie en ziet De wereld draait door (Vara) en vindt dat geweldig, want daar ziet hij mensen die denken zoals hij. Hij ziet Pauw & Witteman (Vara) en kraait dat het Echte Journalistiek is. Hij ziet Jan Tromp (Vara) en ligt kwijlend voor de buis vanwege de zogenaamde geboden kwaliteit. Dan ziet hij het rechtse WNL en meteen wil Martijn van Dam 'een keurmerk' voor 'goede' (lees: linkse) journalisten.

Een keurmerk voor de publieke omroep.

Publieke omroep, dat is de Vara (links), maakt programma's met uw belastinggeld. Dat is de KRO (katholiek): wordt gesteund met uw belastinggeld. Het is de NCRV (protestant): krijgt een deel van uw belastinggeld. De EO (nog christelijker): krijgt ook een deel van uw belastinggeld, BNN (jeugd) krijgt ook iets van uw belastinggeld, net als Tros, Avro en WNL. Martijn van Dam wil politiek toezicht op de meningen die worden verkondigd. Als de mening niet goed is, dus niet links, dan moet die mening een rode kaart krijgen. U gelooft dit niet? Het is echt waar. Hij wil 'feiten en meningen scheiden', zegt hij in de Volkskrant.

Ik geloof dat Van Dam absoluut de domste politieke uitspraak van de afgelopen tien jaar heeft gedaan. Het is zo in- en intreurig, dat het zielig is.

Maar het tekent het totale verval van de partij dat die nu omroepen en journalisten die het niet eens zijn met de partijlijn, wil verbieden.

Alsof het logo van de Vara niet bij DWDD staat. Alsof het logo van de EO niet bij Andries Knevel te zien is. Alsof het logo van de Vara niet bij Jan Tromp te zien is. Martijn van Dam weet niets van journalistiek, niets van de omroepen, niets van media, niets van vrijheid van meningsuiting, niets van zuilen, niets van publieksomroepen. Maar wel kun je hem in een linkse dictatuur zo elke fijne functie geven, die hij dan met trots vervult.

Martijn van Dam: mediazak!

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden