Marja Ruigrok kandidaat wethouder Haarlemmermeer

Het voormalige VVD-raadslid en fractieleider in de Amsterdamse gemeenteraad Marja Ruigrok is kandidaat wethouder Economie en Innovatie voor de gemeente Haarlemmermeer.

Het Parool
Marja Ruigrok Beeld Ernst Coppejans
Marja RuigrokBeeld Ernst Coppejans

Dat maakte de gemeente vrijdag kenbaar in een persbericht.

Eerder deze maand kwamen de lokale fracties van de VVD, CDA, PvdA en de lokale partij Haarlemmermeerse Actieve Politiek (HAP) tot een coalitieakkoord na de gemeenteraadsverkiezingen van vorige maand. Het coalitieakkoord wordt op 2 januari aan de raad gepresenteerd.

Ruigrok schrijft op Twitter dat ze staat de popelen. Vorig jaar maakte Ruigruik bekend na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 niet meer terug te keren in de Amsterdamse raad, om 'paden buiten de politiek te verkennen'. Daarop blijkt ze te zijn teruggekomen.

"Ik heb genoten van de politiek, je kan daarin meer bereiken dan je zou denken. Nu denk ik dat het ook op andere manieren kan," zei ze destijds in Het Parool.

Spaarnwoude
De andere wethouderskandidaten zijn VVD'er Jurgen Nobel (Financiën), HAP'ers Marjolein Steffens Van de Water (Onderwijs) en Ap Reinders (Economie en Ondernemerschap), CDA'er Mariette Sedee Schuitemaker (Ruimtelijke ordening) en PvdA'er Mieke Booij (Zorg & Welzijn).

Het nieuwe college bestuurt straks over aanzienlijk meer inwoners dan het vorige. Haarlemmermeer fuseert per 1 januari met Haarlemmerliede en Spaarnwoude, en vormt zo een nieuwe gemeente met om en nabij 150.000 inwoners.

Lees verder: 'Het nieuwe Haarlemmermeer moet op zoek naar een nieuwe ziel'

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden