Marijke Vos slaat terug naar VVD

Marijke Vos op weg naar de klimaatconferentie in Kopenhagen. Vos bekritiseerde gisteren de uitspraken VVD-raadslid Robert Flos over de beperking van de uitstoot van broeikasgassen. Foto ANP Beeld
Marijke Vos op weg naar de klimaatconferentie in Kopenhagen. Vos bekritiseerde gisteren de uitspraken VVD-raadslid Robert Flos over de beperking van de uitstoot van broeikasgassen. Foto ANP

AMSTERDAM - Een opmerkelijk moment in de raadscommissie Milieu: wethouder Marijke Vos die VVD-raadslid Robert Flos aftroeft in een debatje.

Flos staat doorgaans vooraan bij het bekritiseren van het milieubeleid van de GroenLinkswethouder, die niet altijd een stevig weerwoord paraat heeft. Gisteren was dat anders.

Aanleiding waren uitspraken van Flos begin deze week, toen hij Vos ervan betichtte 'volstrekt niet realistische' doelen na te streven bij het beperken van de uitstoot van broeikasgassen. Vos wil in 2025 veertig procent minder uitstoot ten opzichte van 1990. Flos vindt het realistischer het regeringsdoel na te streven: dertig procent minder uitstoot in 2020. In de raadscommissie herhaalde hij dit, waarna Vos een grafiekje tevoorschijn toverde waaruit blijkt dat Flos hiermee in feite verder gaat dan zijzelf. Want om het kabinetsdoel te halen moet de uitstoot in hoger tempo worden teruggedrongen dan Vos beoogt.¿ (HET PAROOL)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden