Marcel Boekhoorn haalt bezem door directie Hema

Marcel Boekhoorn, de nieuwe eigenaar van de Hema, haalt de bezem door de directie van de winkelketen.

ANP
Ondernemer Marcel Boekhoorn en Tjeerd Jegen CEO van Hema vorige maand tijdens de persconferentie over de overname van HEMA. Beeld ANP
Ondernemer Marcel Boekhoorn en Tjeerd Jegen CEO van Hema vorige maand tijdens de persconferentie over de overname van HEMA.Beeld ANP

Voor vier van de acht huidige leden is op termijn geen plaats. Volgens Hema, dat zelf spreekt van een vereenvoudiging van de structuur, is aanpassing noodzakelijk om slagvaardiger te kunnen opereren.

Binnen negen maanden zullen de vier directieleden Hema verlaten. Het gaat om marketingdirecteur Adriana Hoppebrouwer, Tico Schneider die directeur is van Hema Nederland, logistiek verantwoordelijke Adrian Porteous en Marielle de Macker die leiding geeft aan de afdeling personeelszaken. De laatste twee hadden volgens Hema al aangegeven zich voor één contractperiode aan Hema te willen verbinden.

Volgens Hema kunnen de taken van de vier vertrekkende directieleden door het hogere management worden opgepakt. De directie van HEMA zal halverwege 2019 nog bestaan uit topman Tjeerd Jegen, financieel directeur Ivo Vliegen, directeur internationaal Richard Flint en inkoopdirecteur Trevor Perren.

Boekhoorn maakte vorige maand bekend met zijn investeringsmaatschappij Ramphastos Investments de warenhuisketen over te nemen van Lion Capital. De Britse investeerder was al langer op zoek naar een koper. Een overnamebedrag werd destijds niet bekendgemaakt.

Hema kampt al tijden met magere resultaten. De afgelopen twee kwartalen werd verlies geleden en in de zomer werd zelfs een zeldzame omzetdaling genoteerd, al kwam dat volgens het bedrijf door de zomerhitte. Hema zei eerder dat de eerste prioriteit is om het concern "verder financieel gezond" te maken.

Achtergrond

- De overname van Hema door zakenman Marcel Boekhoorn stuit niet op bezwaren bij toezichthouder ACM. De Autoriteit Consument & Markt oordeelt dat de verkoop geen concurrentiebezwaren oplevert.

- In oktober werd bekend dat Boekhoorn de Hema overneemt. Profiel van een miljardair die alles nét even anders doet. 'Vanuit zijn kantoor kun je de gorilla's voeren.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden