Schuim

Mannen zijn Ferrari's en een clitoris is een stemvork

Hans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: sekstalkshow Je Gaat Komen.

Hans van der Beek
Huisdichter Justin Sangar en presentator Micha Windgassen. 'Seks is doodnormaal' Beeld Schuim
Huisdichter Justin Sangar en presentator Micha Windgassen. 'Seks is doodnormaal'Beeld Schuim

Micha Windgassen, presentator van de nieuwe sekstalkshow Je Gaat Komen, is blij dat ik er ben. "Er zijn bijna alleen maar vrouwen binnen."

O god, en dan ben ik vast ook nog eens verreweg de oudste.

"Nee, mijn moeder is er ook."

Het is een geruststelling, wel een magere.

In de bovenzaal van Baut staat een jaloersmakend roze bank op het podium en een fauteuil in de vorm van een hand met vingers. "Die wilde ik per se," zegt Windgassen.

En inderdaad: alleen maar jonge meisjes. En dan gaan we het dadelijk over poesjes en piemels hebben, want daar gaat #1 van de tweemaandelijkse talkshow over.

In milde paniek zoek ik de moeder van Windgassen en ga naast haar zitten. Je mag het ook schuilen noemen. Zo lijk ik hopelijk minder een oude perv. Met mijn blocnoteje.

Wel opmerkelijk dat er maar een handvol jongens aanwezig zijn. Ma Windgassen: "Ik denk dat het orgasme van een man veel minder een probleem is. Maar ze zouden er wel moeten zijn. Ze kunnen op die leeftijd nog een hoop leren."

Vrolijke familie.

Micha neemt plaats in haar stoel met vingers. "Seks is doodnormaal, maar er wordt niet echt over gecommuniceerd."

Daarom praat de eerste gast, sexpert Mandy Ronda, over de kunst van het schaamteloos genieten en vrouwen zijn diesels en mannen Ferrari's en een clitoris ziet eruit als een stemvork.

Ik vat het even samen.

Huisdichter Justin Sungar leest Foef en Piemel Gaan op Avontuur voor en dan is het woord aan Madeleine Vreekamp van het Mail & Female. Dat is het kennisinstituut dat de Tarzan in Nederland introduceerde, and proud of it.

Ze heeft een voorbeeldvulva mee uit de cursus vingeren. De grote tip: een zijden handschoen. "Voor de bootwerker. En het is sexy. Als mijn partner een zwarte handschoen aandoet, denk ik: hûûh."

Schuimverslaggever Hans van der Beek Beeld Linda Stulic
Schuimverslaggever Hans van der BeekBeeld Linda Stulic

We leren over around the clock en de waterval. Die laatste is met de vingertoppen. En: het sjekkie draaien. Ik verzin dit allemaal niet.

Het moet uiteindelijk leiden naar de Twist & Shout, het staat allemaal uitgebreid in mijn aantekeningenboekje.

Dan Jos Goossens, die een taoïs­tisch boek schreef over het meervoudig mannelijk orgasme, maar ik word daar al doodmoe van als ik eraan denk, man.

Acht fases van orgasmes en dat zonder te ejaculeren, dat bereik je alleen door jarenlang te oefenen, in je eentje, zonder prikkels van buitenaf. Waaronder deze: ondertussen staren naar een wit A4'tje.

Windgassen, uitstekende vraag: "Had je toen een vriendin?"

Goossens: "Ja. Had."

Gian van Grunsven, naast me: "Met een wit A4'tje op haar hoofd."

Ik vind Je Gaat Komen een aanwinst voor de stad.

Tips? Mail naar schuim@parool.nl

Wat sekstalkshow Je Gaat Komen
Waar Baut, Spaarndammerstraat
Wie Micha Windgassen, Justin Sungar, Mandy Ronda, Madeleine Vreekamp, Jos Goossens, Gian van Grunsven, Denise Rosenboom
Wanneer woensdag 11 april, 19.30 tot 23.00 uur

Drank en spijs **
Sfeer ****
Hans kreeg huiswerk

Sexpert Mandy Ronda ('De kunst van het schaamteloos genieten is mijn tagline.') en Madeleine Vreekamp (Mail & Female) met een voorbeeldfoef Beeld Schuim
Sexpert Mandy Ronda ('De kunst van het schaamteloos genieten is mijn tagline.') en Madeleine Vreekamp (Mail & Female) met een voorbeeldfoefBeeld Schuim
Ode aan de zelfbeminning: Gian van Grunsven, met theaterprogramma Over komen, en Jos Goossens, schreef ­Alleen voor mannen: meervoudig orgasme, de handleiding Beeld Schuim
Ode aan de zelfbeminning: Gian van Grunsven, met theaterprogramma Over komen, en Jos Goossens, schreef ­Alleen voor mannen: meervoudig orgasme, de handleidingBeeld Schuim
Denise Rosenboom (Pussy Pendant) verkoopt handgemaakte vagina's en ballen, zoals die om haar hals. 'Maar geen piemels. Piemels kleien, daar ben ik niet goed in' Beeld Schuim
Denise Rosenboom (Pussy Pendant) verkoopt handgemaakte vagina's en ballen, zoals die om haar hals. 'Maar geen piemels. Piemels kleien, daar ben ik niet goed in'Beeld Schuim
Helena Naeff (Baut), Dieuwer Duijf (Het Danspaleis), copywriter Adriana Ivanova en modeontwerper Marlies van Stolk, vriendin van Windgassen: 'Ik ben heel trots' Beeld Schuim
Helena Naeff (Baut), Dieuwer Duijf (Het Danspaleis), copywriter Adriana Ivanova en modeontwerper Marlies van Stolk, vriendin van Windgassen: 'Ik ben heel trots'Beeld Schuim
Yvonne Prins, de vriendin van Barti Schouten, de moeder van Micha Windgassen, mijn schuilkelder Beeld Schuim
Yvonne Prins, de vriendin van Barti Schouten, de moeder van Micha Windgassen, mijn schuilkelderBeeld Schuim

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden