Nieuws

Manifestatie ‘No Blame, but Change’ tegen seksueel geweld verplaatst naar Museumplein

De manifestatie tegen seksueel geweld die zaterdag op de Dam zou plaatsvinden, is verplaatst naar het Museumplein. Dit vanwege de verwachte drukte.

Het Parool
Tijdens de manifestatie laten diverse sprekers en musici hun stem horen tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld. Beeld Getty Images
Tijdens de manifestatie laten diverse sprekers en musici hun stem horen tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld.Beeld Getty Images

Tijdens de manifestatie, die om 12 uur begint, zal er een podium zijn waarop diverse sprekers en musici hun stem kunnen laten horen, onder wie Sara Alaoui-Dekker. Zij is zelf slachtoffer van seksueel geweld en oprichter van de Stichting Together We Rise, die slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld begeleidt. Ook cabaretière Karin Bloemen heeft toegezegd op te treden.

Enkele andere bekende sprekers zijn de Amsterdamse wethouder Simone Kukenheim (D66), Amnesty-directeur Dagmar Oudshoorn, FNV vice-voorzitter Kitty Jong, PvdA-kamerlid Attje Kuiken en strafrechtadvocaat Richard Korver. Ook zangeres Hiske Bongaarts, onder andere bekend van The Voice of Holland, zal van zich laten horen.

Tijd voor actie

De misstanden rond het tv-programma The Voice of Holland zijn initiatiefnemer Mandy Sleijpen, zelf slachtoffer van seksueel misbruik op jonge leeftijd, niet in de koude kleren gaan zitten. De directeur van Wij zijn M, een stichting die het taboe rondom seksueel misbruik wil doorbreken, vindt het tijd voor actie. “Ik wil met de manifestatie laten zien dat vrouwen niet alleen staan.”

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden