Manager Ambulance Amsterdam reed aangeschoten in dienstauto

Een manager van Ambulance Amsterdam is tijdens een piketdienst betrapt op rijden onder invloed in zijn eigen auto. Het promillage alcohol in zijn bloed was een stuk hoger dan toegestaan. De leiding van de ambulancedienst heeft hem daarna uit zijn functie gezet.

null Beeld ANP
Beeld ANP

Dat blijkt uit gesprekken met medewerkers van de ambulancedienst.
De man was niet alleen manager van het ambulanceteam in Zaandam, maar ook Officier van dienst geneeskundig, wat betekent dat hij bij grote ongevallen en crises de geneeskundige dienstverlening moest coördineren.

Directeur Jan Pierik van Ambulance Amsterdam bevestigt dat er een incident was op een moment dat de manager oproepbaar was. Op de details wil hij niet ingaan.

Inmiddels is vervanging geregeld voor de manager. Of hij nog een toekomst bij de ambulancedienst heeft, is onduidelijk.

Hoge werkdruk
Over Ambulance Amsterdam komen al sinds eind 2013 slechte berichten naar buiten. Medewerkers klaagden over verouderde apparatuur, een hoge werkdruk en een tekort aan ambulances. De Inspectie voor de Gezondheidszorg zag geen problemen, maar in december 2014 constateerde de Inspectie SZW wél overtredingen. De werkdruk is te hoog en aan de eisen op het punt van arbeids- en rusttijden wordt niet voldaan, aldus de inspectie.

De directie van de ambulancedienst beloofde daarop beterschap en kondigde aan te zullen bekijken hoe het geschonden vertrouwen tussen directie en medewerkers kan worden hersteld.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden