Update

Man overleden na schietpartij Bijlmermeer

Bij een schietincident in de flat Kikkenstein in Zuidoost is maandagochtend een man om het leven gekomen.

Bbij de flat Kikkenstein wordt onderzoek gedaan. Beeld Maarten van Dun
Bbij de flat Kikkenstein wordt onderzoek gedaan.Beeld Maarten van Dun

Het slachtoffer probeerde nog aan zijn schutters te ontkomen. Hulpdiensten hebben later nog geprobeerd hem te reanimeren, maar hij stierf ter plekke aan zijn verwondingen. De toedracht van de schietpartij is nog onbekend.

Rond 05.30 uur hoorden buurtbewoners vanochtend knallen - harde knallen, vertelt een man die in een flat verderop woont. Hij vermoedt dat met een automatisch wapen werd geschoten. Heel veel mensen werden wakker van het zware geluid.

In de glazen toegang tot Kikkenstein zitten meerdere kogelgaten, maar het is onduidelijk of vanaf de straat naar binnen is geschoten of dat de schutter of schutters al binnen stonden. Duidelijk is wel dat de man daar al werd geraakt.

In het trapportaal staan veel bordjes die de recherche gebruikt om potentiële sporen aan te duiden: zo staan genummerde plaatjes bij een flesje water, een weggegooid blauw petje en een zonnebril met een glas eruit.

Gang afgezet
Vanaf de ingang leiden bloedsporen naar een door de politie met een blauw laken afgezet gedeelte van de gang op één hoog, waarachter de doodgeschoten man ligt. Er is nog geprobeerd hem te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. Buurtbewoners kijken vanaf de verdiepingen erboven naar zijn lichaam.

Velen zijn geschokt over wat is gebeurd. "Het is wel heel heftig hoor, dat dit gebeurt waar je woont. Maar dit zegt niets over de Bijlmer, het gebeurt ook in West en Oost en Zuid," vertelt een man die over de reling hangt. Een ander denkt juist dat de politie opzettelijk niets doet om de schietpartij op te lossen: "Ze willen juist dat we elkaar afknallen."

Schietpartij Kruitberg
De flatbewoners van Kikkenstein hebben de schietpartij van twee weken geleden in de nabijgelegen flat Kruitberg nog vers in het geheugen. Daar werd toen de Curacaose Carlos Bonevacia doodgeschoten in het trapportaal, toen hij - op krukken - thuiskwam na een avond in het café.

Of de beide schietpartijen iets met elkaar te maken hebben is nog niet duidelijk. Wie het lichtgetinte slachtoffer in Kikkenstein is, is nog niet bekend. De politie is nog bezig met onderzoek.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden