Man doodgeschoten in Buitenveldert

AMSTERDAM - Bij een schietpartij in de A.J. Ernststraat in Amsterdam-Buitenveldert is vanochtend een vermoedelijk Surinaamse man van middelbare leeftijd om het leven gekomen. Volgens getuigen werd het slachtoffer doorzeefd door minstens acht kogels.

De schietpartij vond plaats op de parkeerplaats voor de deur van een praktijk voor fysiotherapie. De aanwezige fysiotherapeut haastte zich naar buiten toen hij de schoten hoorde: ''Het slachtoffer lag op de parkeerplaats in een grote plas bloed. Hij was dwars door zijn bast geschoten.''

Een andere getuige weet zeker dat er acht keer is geschoten. ''Zes schoten snel na elkaar, daarna was het even stil en volgden er nog twee schoten,'' zei de man, die schietinstructeur is geweest in het leger.

Hij vermoedt dat de schoten zijn afgevuurd met een semi-automatisch pistool: ''Het waren heel harde, zware knallen.''

Een bewoner van de A.J. Ernststraat zegt na het schietincident twee mannen te hebben gezien. ''Ik zat voor het raam te lezen toen ik ineens schoten hoorde. Toen ik naar buiten keek zag ik twee mannen, allebei helemaal in het zwart gekleed, wegrennen langs de flat aan de overkant van de straat.''

De recherche heeft de plaats van het misdrijf afgezet en is druk bezig met forensisch onderzoek. Er is een blauwe tent over het lichaam heengezet en de omgeving is afgezet met hekken.

Over de identiteit van de doodgeschoten man heeft de politie nog geen zekerheid. Volgens een woordvoerder van de politie gaat het om een man van middelbare leeftijd, vermoedelijk van Surinaamse afkomst.

De politie gaat uit van een liquidatie en laat het onderzoek over aan de Rijksrecherche. (HET PAROOL)

Foto Gertjan Dikken Beeld
Foto Gertjan Dikken
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden