Man (21) uit Slotervaart lijkt per vergissing ontvoerd

Soufyan Essabaouni (21) uit Slotervaart lijkt per vergissing te zijn ontvoerd, omdat hij werd aangezien voor zijn oom Mohamed, in wiens auto hij reed. Mohamed is een zakenrelatie uit de drugshandel van de dinsdag ontvoerde Wendel Meijer (36) uit Landsmeer.

Paul Vugts
Essabaouni op een foto die door de politie is verspreid Beeld Politie
Essabaouni op een foto die door de politie is verspreidBeeld Politie

Beide mannen zijn nog altijd spoorloos. Inmiddels doet één groot team onderzoek naar beide ontvoeringen.

De vermoedelijke drugshandelaar Wendel Meijer werd dinsdagavond door zeker drie mannen opgewacht bij zijn bedrijf op een bedrijventerrein in Zaandam. Ze trokken hem in een witte Audi A4 stationwagen.

Sindsdien is niets van hem vernomen. Zijn partner meldde zijn verdwijning woensdag bij de politie. In Lelystad is in de nacht van zaterdag op zondag een uitgebrande Audi A4 aangetroffen. Mogelijk is dat de bij de ontvoering gebruikte auto.

Zwanenburg
Soufyan Essabaouni uit Slotervaart, teamleider van een Albert Heijn in Amsterdam-Zuid, arriveerde kort na middernacht op donderdag 7 juli op een parkeerterrein in Zwanenburg in de zwarte Audi A1 van zijn oom Mohamed.

Op beelden van bewakingscamera's is te zien dat Essabaouni daar werd klemgereden door een witte Seat Leon. Hij rende de auto uit, waarna zijn belagers begonnen te schieten. Omdat de mannen uit beeld van de camera's verdwenen, is nog niet duidelijk of Essabaouni is geraakt.
Ook van hem ontbreekt sindsdien elk spoor.

Beleefde jongen
De ontvoering van Essabaouni leidde in zijn omgeving tot grote verbazing. Vrienden en kennissen uit de wijk waar hij opgroeide, rond de Delflandlaan, beschouwen hem als een rustige, beleefde jongen die een keurig leven leidt. Dat versterkt het beeld dat hij slachtoffer is geworden van een persoonsverwisseling.

Zijn oom Mohamed is wel een goede bekende in het criminele milieu in bijvoorbeeld Amsterdam-West. Het grote rechercheteam maakte de ontvoeringen dit weekeind bekend en kreeg sindsdien nieuwe tips over met name de ontvoering van Wendel Meijer.

Ontvoeringen binnen het criminele milieu komen meermaals per jaar voor in de regio Amsterdam. Dat twee slachtoffers tegelijk worden ontvoerd, is echter hoogst uitzonderlijk.

De recherche zet standaard een grote operatie op touw als sprake lijkt van een ontvoering, omdat dergelijke zaken vrijwel zonder uitzondering levensbedreigend zijn. Een recherchechef zei eerder in Het Parool: "We gaan vlijmscherp en met volle kracht aan de slag, want we nemen elke melding serieus."

Wendel Meijer Beeld Politie
Wendel MeijerBeeld Politie

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden