Column

Maffiaberaad

THEODOR HOLMAN

Vandaag wordt
het waarschijnlijk een slachtpartij

Gisteren zag ik in Den Haag drie leden van de bekende maffia? familie Zamboni ('Ze maken je ijskoud koud'): Jan Peter Zamboni, Wouter Zamboni en André Zamboni.

Ze doen meestal in kleine, maar tegenwoordig ook in grote oplichting. Ze worden daarbij geholpen door Maxime Zamboni en Bert Zamboni. Gisteren was er familieberaad.

Ik leg het even uit. Capo Jan Peter Zamboni wil samen met fratello Maxime Zamboni in Afghanistan de familie Talibani een kopje kleiner maken. Maar capo Wouter wil dat niet.

In dat beraad komen alle familieleden bij elkaar. En wat bleek? Wouter en Jan Peter Zamboni (de laatste gesteund door Maxime Zamboni) staan lijnrecht tegenover elkaar. Sterker, vooral Maxime Zamboni houdt Wouter Zamboni gegijzeld.

Het was weer een vreemde bedoening, die vooral geleid werd door Alexander Zamboni ('Billie de Ikeakast'), Agnes Zamboni ('Puttana di Tutti') en Femke Zamboni ('Mamma di Cazzo'). Zij wilden Wouter 'Bocca di Bougia' Zamboni, Jan Peter 'de Stotteraar' Zamboni en André 'il Papa' Zamboni afzetten. Ze hadden de capo's betrapt op leugens. Maar daar wilde de oude garde niets van weten. De neven en nichten van Wouter, onder aanvoering van 'Schele Hamer' (ook wel 'Il cane sensa denti') zaten stom voor zich uit te staren en zeiden geen woord. Dat gold ook voor de aanhang van Jan Peter en André, hoewel Pieter Zamboni ('Bibberkontje') soms wel het woord nam.

Vaak eindigen dit soort vergaderingen in moord en doodslag, maar er werd besloten om tot vandaag te wachten. Vandaag is er geen familieberaad, maar onderling beraad.

De Stotteraar, Bocca di Bougia en Maxime 'They call him glijmiddel' gaan dan met de andere capo's praten. En hoogstwaarschijnlijk wordt het een slachtpartij.

Wie zal daar het meeste onder lijden? Een oud familie?gezegde in de maffia luidt: wie de botten breekt, betaalt. Wou?ter is bereid om te betalen.

We zagen hem gisteren in het nauw zitten, want hij werd in het openbaar vernederd door Maxime 'They call him glijmiddel' en De Stotteraar, en zelfs Bibberkontje bracht hem in problemen.

De Zamboni's liepen over ijs...

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden