Madagascar 2: Escape 2 Africa ***

Scene uit Madagascar 2. Foto GPD Beeld
Scene uit Madagascar 2. Foto GPD

Regie: Eric Darnell, Tom McGrath

De Amerikaanse stemmencast van de nieuwe Dreamworks animatiefilm Madagascar 2 bestaat uit Chris Rock, Ben Stiller, David Schwimmer, Sacha Baron Cohen, Cedric the entertainer, Bernie Mac, Alec Baldwin en will.i.am, om maar een paar namen te noemen. De Nederlandse stemmencast bestaat uit Hans Somers, Rogier Komproe, Laura Vlasblom, John Jones, Laura Figy, Ivo Niehe, Nelly Frijda en het echtpaar Kluivert.

Terwijl de Amerikaanse line-up bestaat uit topacteurs, muzikanten en komieken doen wij het met een aantal acteurs aangevuld met een stel bekende Nederlanders, die zo te zien, van een willekeurige gastenlijst zijn geplukt. Het is niet zo dat Madagascar 2 niet vaardig is nagesynchroniseerd, het is meer dat de Nederlandse versie een heel ander soort film is. Biedt de Amerikaanse versie een vette knipoog naar de volwassenen, de Nederlandse film is uitsluitend voor kinderen bedoeld met af en toe een grap die als een onbeantwoorde high five in de lucht blijft hangen.

Onze New Yorkse, verwende, neurotische, dierentuindieren waren in de originele film ver van de beschaving op het eiland Madagascar terechtgekomen, waar vooral de ringstaartmaki's voor entertainment zorgden. Het tweede deel opent met de sterkste scène (die helaas grotendeels in de trailer zit, alle kinderen roepen: 'o ja') als de dekselse pinguïns (die elke scène stelen waarin ze figureren) een vliegtuigwrak hebben opgelapt om terug naar New York te vliegen. Dit alles onder het motto: wie zegt dat pinguïns niet kunnen vliegen? Het vliegtuig stort neer in Afrika, waar de dierentuindieren opnieuw met de wildernis worden geconfronteerd in een plot waarin we vooral reserveonderdelen van Finding Nemo en The Lion King aantreffen.

De dierentuinleeuw vindt zijn vader terug en moet zijn moed bewijzen, de giraffe bekent zijn liefde aan het nijlpaard en de zebra moet zichzelf waarmaken in een kudde van gelijkgezinden. En niet om te zeuren, maar dit dilemma waren we eerder tegengekomen in Toy Story, waar Buzz Lightyear ontdekt dat er meer ruimtehelden met dezelfde missie zijn.

De twee jeugdige recensenten die mee gingen naar de première vonden het overigens een topfilm. Wat was het best? 'Toen het vliegtuig van de pinguïns neerstortte en er van die zuurstofzakjes uit het plafond kwamen!' (MARK MOORMAN)

Website

null Beeld

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden