Maastrichts gemeenteraadslid werkt niet mee aan onderzoek

Het in opspraak geraakte Maastrichtse raadslid Jan Hoen weigert mee te werken aan een onderzoek naar zijn declaratiegedrag bij een evenement in de Limburgse hoofdstad. Volgens Hoen is het onderzoek in opdracht van burgemeester Onno Hoes niet onafhankelijk, zoals Maastricht doet voorkomen. 'De slager keurt zijn eigen vlees', liet Hoen vandaag weten.

Redactie

Het onderzoeksbureau Capra is volgens Hoen een advocatenkantoor met de gemeente Maastricht als cliënt. 'Hierdoor is Capra geen vertrouwenwekkende organisatie om een dergelijk onderzoek te verrichten', vindt Hoens raadsman Richard Wagemans. Het raadslid vraagt burgemeester Hoes dan ook om iemand anders het onderzoek te laten doen.

Ook vraagt Hoen zich hardop af of Maastricht zijn geld niet beter aan andere zaken kan besteden.

Hoen zou volgens Limburgse media betalingen hebben aangenomen van het kerstevenement Winterland en in de raad hebben meegestemd over Winterlandprojecten. Hij zou daarmee mogelijk de schijn van belangenverstrengeling hebben gewekt. Hoen zegt dat het louter om onkostenvergoedingen ging.

Hoen (71) was in de jaren '90 directeur en later voorzitter van het bestuur van voetbalclub MVV. Vele jaren was hij voor het CDA-wethouder in Maastricht. In 2008 moest hij opstappen uit de CDA-fractie nadat toenmalig burgemeester Gerd Leers (CDA) hem aansprak op de schijn van belangenverstrengeling met de plaatselijke horeca. Hoen ging toen verder als CVP-fractie.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden