Maasstad Ziekenhuis zoekt contact met 1824 patiënten

Het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam verwacht dat er begin volgende week contact is geweest met de 1824 patiënten die mogelijk besmet zijn met de Klebsiellabacterie.

null Beeld anp
Beeld anp

Het gaat om mensen die op een kamer hebben gelegen met iemand die besmet is geweest. Tot nog toe zijn 1100 patiënten benaderd. Zij zijn allemaal gebeld en krijgen een brief thuis of ze een kweekje willen opsturen zodat het ziekenhuis kan testen of ze drager zijn van de bacterie.

Dat zei algemeen directeur Paul Smits op een ingelaste persconferentie over de gevolgen van de multiresistente bacterie.

De bacterie brak oktober vorig jaar uit, maar werd pas in mei van dit jaar bekendgemaakt. De directie gaf toe niet adequaat te hebben gehandeld.

Smits 'betreurt het ten zeerste' dat zeker 70 mensen in het ziekenhuis besmet zijn geraakt met de Klebsiellabacterie en er 25 van hen inmiddels zijn overleden. Onduidelijk is nog of ze ook daadwerkelijk aan de multiresistente bacterie zijn overleden.

Gisteren werd het ziekenhuis onder verscherpt toezicht geplaatst van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. De inspectie verklaarde zich grote zorgen te maken over de patiëntveiligheid in het ziekenhuis.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden