Maasstad Ziekenhuis onder verscherpt toezicht

Het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam komt onder verscherpt toezicht te staan van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Dat heeft een woordvoerder van het ziekenhuis gisteren gezegd.

ANP
null Beeld anp
Beeld anp

De inspectie verklaarde eerder op de dag zich grote zorgen te maken over de patiëntveiligheid in het Maasstad Ziekenhuis nu het kampt met de uitbraak van de multiresistente Klebsiellabacterie.

Gisteren werd bekend dat nog eens vier mensen zijn overleden die drager waren van de bacterie. Daarmee komt het totale aantal doden op 25. Voor zover het ziekenhuis kan nagaan, zijn er nu 70 mensen drager van de bacterie. Een groot onderzoek onder ruim 1800 ex-patiënten moet duidelijk maken of er nog meer mensen drager zijn.

De IGZ vroeg zich openlijk af of het Rotterdamse ziekenhuis de uitbraak wel voldoende onder controle heeft. Bij de inspectie was gisteravond niemand bereikbaar voor een toelichting.

Een woordvoerder van het ziekenhuis vertelt dat de inspectie aangekondigd en onaangekondigd langskomt om controles uit te voeren op de patiëntveiligheid. 'Er is afgesproken dat we in versneld tempo moeten doorgaan met de hygiënemaatregelen.'

Het Maasstad Ziekenhuis moet de inspectie laten zien dat het de patiëntveiligheid kan garanderen. De woordvoerder: 'Dat kunnen we ook. Het is hier alarmfase 6. Wij willen naar onze patiënten en het publiek ook niets anders dan die garanties laten zien.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden