PlusNet Open
Lunchroom Mylk
Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Lunchroom Mylk.
'Iedereen gaat zich zorgen maken als je uit de kast bent gekomen als vegetariër. Vooral je ouders vragen of je nog wel genoeg eet en of je niet te weinig proteïnes binnenkrijgt," zegt Elena Tcholovskaia (32), medeoprichter van Mylk, een lunchroom in het WTC op de Zuidas, waar voornamelijk met plantaardige producten wordt gewerkt.
Tcholovskaia wil dat Mylk een plaats is waar mensen kunnen ontdekken dat vegetariërs niets tekortkomen: "Vegetarisch eten is niet alleen sla en tomaat."
Yoghurt en salades
Tegelijkertijd wil ze mensen niet dwingen alleen plantaardig te eten, daarom serveert ze ook een beetje zuivel en een beetje vis: "De verhouding is ongeveer 85 procent plantaardig, 15 procent zuivel en vis. Dit is het eten dat ik thuis ook eet," zegt Tcholovskaia.
Ze is opgegroeid in Amsterdam maar woonde de afgelopen jaren op Bali. Daar runde ze Alchemy, een veganistisch restaurant dat alleen rauw eten serveert. "Na zes jaar op een eiland miste ik mijn fiets en mijn thuis."
In de ochtend serveert Mylk verschillende soorten yoghurt, zoals kokosyoghurt, waarbij de gast zelf een keuze maakt uit een van de toppings die klaarstaan in de vitrine, zoals havermout, zelfgemaakte compote of gebakken peren met karamel (€6,50-€8,50).
Vanaf elf uur wordt de lunch geserveerd. Geen yoghurt maar salades, in combinatie met bijvoorbeeld avocado, hummus, wortelen, linzen, bieten, quinoa, zalm of romanesco (€8,50-€10,50).
Lees alle opens van de afgelopen tijd in het archief.
Tips? open@parool.nl
Mylk
Strawinskylaan 77
Facebookpagina