Serious Request

Lunchen met Asscher of Plasterk? PvdA-toppers veilen zichzelf

De Partij van de Arbeid doet een duit in het zakje voor Serious Request, de jaarlijkse 3FM-actie ten bate van het Rode Kruis. Via Marktplaats kun je bieden op een lunch met minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) of zijn collega Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken.

null Beeld anp
Beeld anp

In het radioprogramma TROS Kamerbreed sloten Alexander Pechtold (D66), Sybrand Buma (CDA) en Norbert Klein (50Plus) zich even later bij de PvdA-bewindslieden aan. Zij bieden zich aan voor een lunch in perscentrum Nieuwspoort en een rondleiding door de Kamer. Ook hier gaat de opbrengst naar Serious Request.

Er kon op Marktplaats ook worden geboden op een lunch met fractieleider Diederik Samsom, maar die veiling is intussen gesloten. De hoogste bieder heeft er 2020 euro voor over om een vorkje te prikken met de fractieleider. Op de lunches met Asscher en Plasterk kan nog worden geboden. Zaterdagochtend stond de teller op respectievelijk 625 euro en 800 euro.

De PvdA heeft verder in de aanbieding: 'eerlijk' shoppen met minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking), naar Noorderslag met minister Jet Bussemaker (Onderwijs) en naar Pinkpop met minister Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken).
Ook de staatssecretarissen Sharon Dijksma en Wilma Mansveld hebben iets te veilen. Met Dijksma kun je mee naar Ecomare op Texel, bij Mansveld is een kunstwerkje op te halen.

Anders dan bij normale handeltjes via Marktplaats, is het bij deze veiling verplicht het 'gekochte' af te nemen. Dat is omdat het voor het goede doel is.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden