Lucht zeker niet schoner

AMSTERDAM - De kwaliteit van de lucht in Amsterdam heeft sinds 1999 geen verbetering laten zien, zegt de GGD in zijn jaarrapportage Luchtkwaliteit 2007.
Volgens wethouder Marijke Vos van Milieu betekent dat dat verdere maatregelen als de invoering van een milieuzone en het weren van vervuilende auto's uit de binnenstad moeten doorgaan.

Op een enkele plek is het aantal gemeten schadelijke concentraties wel iets afgenomen. Zo is de concentratie fijnstof aan de drukke Einsteinweg (A 10-west) sinds 2005 verminderd. De invoering van de tachtigkilometermaatregel zou er mede debet aan zijn. Binnen de ring A 10 worden per 1 oktober de vuilste vrachtwagens geweerd. ''En ook de milieuzone voor personenauto's en bestelbusjes kan niet gemist worden,'' concludeert Vos.

Het rapport toont de concentraties van de twee belangrijkste luchtverontreinigende stoffen: PM10 (fijnstof) en NO2 (stikstofdioxide). Alleen bij de Nieuwendammerdijk is de stikstofdioxideconcentratie zichtbaar gedaald.
Op de Haarlemmerweg, de Jan van Galenstraat en de Einsteinweg (waar dus wel minder fijnstof was) zag men echter een toename van NO2. (HET PAROOL)

null Beeld
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden