'Louis C.K. wijst ons erop hoe kut we zijn geworden'

De Amerikaanse komiek Louis C.K. treedt dinsdagavond voor het eerst op in Nederland. Waarom is hij zo goed? Het Parool vroeg een van zijn grootste fans om drie favoriete fragmenten.

Louis C.K. Beeld YouTube
Louis C.K.Beeld YouTube

Remco de Ridder zette vorig jaar een crowdfundingsactie op om Louis C.K. naar Carré te halen. Hij bracht zelfs, samen met vrienden, een fiets naar New York om de komiek over te halen.

De actie bleek tevergeefs, maar de Amerikaanse komiek besloot wel naar Nederland te komen. Dinsdagavond treedt hij hier voor het eerst op; niet in Carré, maar in de Ziggo Dome.

Lees meer over Louis C.K.: De Amerikaanse komiek schoffeert iedereen, ook zichzelf [+]

Eind goed, al goed dus. Reden voor het Parool om De Ridder naar zijn favoriete fragmenten van Louis C.K. te vragen:

1. Being White

De Ridder: "Louis C.K. maakt vaak grappen die iets over het randje gaan, maar hij doet het niet zonder reden. In dit fragment legt Louis uit waarom hij het zo leuk vindt om blank te zijn, dat hij in elke tijd had kunnen leven en dat hij het altijd naar z'n zin zou hebben."

2. The Way We Talk

"Dit fragment gaat over hoe we met taal omgaan. Volgens Louis gebruiken we woorden als awesome en hilarious veel te makkelijk, waardoor ze als het ware minder waard worden."

3. Cell Phones

"Louis heet het vaak over hoe de huidige generatie de meest verwende ooit is, zo verwend dat we tegen onze telefoons schreeuwen wanneer ze even niet doen wat we willen. Hij wijst ons erop hoe kut we zijn geworden."

(Het fragment begint op 2:25).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden