Loeiende sirenes voor Kinderbeestfeest

350 voertuigen van verschillende hulpdiensten trokken vrijdagavond met loeiende sirenes door de stad om zieke en gehandicapte kinderen naar Artis te brengen voor het jaarlijkse Kinderbeestfeest.

Het Parool
'Niets aan de hand, maar ga wel aan de kant' Beeld Kinderbeestfeest
'Niets aan de hand, maar ga wel aan de kant'Beeld Kinderbeestfeest

Onder begeleiding van 150 politiemotoren brachten onder andere ambulances, brandweer- en politieauto's de ruim 1250 chronisch zieke en gehandicapte kinderen naar Artis voor een besloten feest. Ook worden boten van de reddingsbrigade ingezet.

Het Kinderbeestfeest wordt dit jaar voor de 19e keer georganiseerd door de gelijknamige stichting. De kinderen zijn uitgenodigd door ziekenhuizen en medische instellingen uit de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland. Ze mogen hun ouders of verzorgers, broertjes en zusjes meenemen.

Vrijwilligers
In totaal verwacht de dierentuin ruim 5000 gasten. Artis heeft een speciaal programma voor hen georganiseerd tussen 17.30 en 22.00 uur. Zo'n 1500 vrijwilligers helpen mee om de kinderen en hun gezin een fantastische avond te bezorgen.

Voor de festiviteiten worden de Plantage Middenlaan, Plantage Kerklaan, Plantage Doklaan en de Henri Polaklaan afgesloten voor alle verkeer. Trams 9 en 14 worden tussen 16.00 uur en 23.00 uur omgeleid.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden