Locaties Pokémon Go kunnen gewijzigd worden

Bedrijven of organisaties die niet willen dat hun terrein wordt gebruikt voor het spel Pokémon Go kunnen daartoe een verzoek indienen via de website van de ontwikkelaar van het spel, Niantic.

ANP en bewerkt door redactie
Jongeren spelen het spelletje op hun smartphone. Beeld anp
Jongeren spelen het spelletje op hun smartphone.Beeld anp

Dat laat het pr-bedrijf achter het spel weten. Eerder dinsdag verklaarde spoorbeheerder ProRail dat er contact opgenomen is met de ontwikkelaar van het spel om te voorkomen dat er opnieuw mensen langs het spoor op zoek gaan naar de Pokémon-wezens.

"Je moet er toch niet aan denken dat speurneuzen onder de trein komen. Laat het spelletje niet het einde van je leven worden,'' zei een woordvoerder van ProRail. Nintendo en The Pokémon Company hebben volgens ProRail "de plicht en de verantwoordelijkheid dat iedereen het spelletje leuk en gevarenvrij moet kunnen spelen''.

Niantic laat weten dat als er een verzoek wordt ingediend 'alle relevante stappen op dit gebied worden genomen'.

Wereldwijde hype
Gebruikers van Pokémon Go moeten in de echte wereld op zoek naar figuurtjes. Een kaart op het scherm van de telefoon laat zien waar die verstopt zijn.

De app werd enkele dagen geleden gelanceerd en is wereldwijd een hype, hoewel het spel in Nederland nog niet eens officieel verkrijgbaar is.

Volgens de politie levert dat soms gevaarlijke situaties op, wanneer gebruikers alleen naar hun scherm kijken en geen oog hebben voor het verkeer. Bovendien zijn de poppetjes soms verstopt op plekken die niet toegankelijk zijn, zoals een afdeling van het AMC.

Lees ook: De Muiderpoort blijkt een gym, Pokémon Go is me menens [+]

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden