Plus

Little Men

Little Men begint als een innemend coming-of-agedrama, maar wordt een herkenbare schets van de gevolgen van moderne stadsontwikkeling voor de inwoners.

Met Little Men belicht filmmaker Ira Sachs de actuele grootstedelijke problematiek rond de gespannen verhouding tussen markt en mens Beeld Little Men
Met Little Men belicht filmmaker Ira Sachs de actuele grootstedelijke problematiek rond de gespannen verhouding tussen markt en mensBeeld Little Men

New Yorkers Jake en Tony zijn allebei 13 als Jakes opa overlijdt en ze elkaar voor het eerst ontmoeten. De betreurde opa was eigenaar en hoofdbewoner van een knus huis in Brooklyn, waarin Jakes familie haar intrek neemt en Tony's moeder al jaren een winkelruimte huurt.

Terwijl de twee jongens innig bevriend raken komen de verhoudingen tussen de volwassenen onder druk te staan, want in het deel van Brooklyn waar hun leven zich afspeelt rukt de gentrificatie op. Hierdoor stijgt het huis in waarde en is de winkelhuur niet langer marktconform. Jakes tante vindt het prima dat haar broer met zijn gezin de woning betrekt, maar zij heeft toch ook recht op een deel van de erfenis?

Volwassenwording
Met Little Men belicht filmmaker Ira Sachs de actuele grootstedelijke problematiek rond de gespannen verhouding tussen markt en mens vanuit een ontwapenend intiem perspectief. De titel doet vermoeden dat zijn film exclusief over de volwassenwording van een paar jongens gaat, maar Sachs toont meer dan dat.

Wat begint als een innemend coming-of-agedrama, om die lelijke Amerikaanse term te gebruiken, wordt een herkenbare en dus waarachtige schets van de gevolgen van moderne stadsontwikkeling voor de inwoners.

Humanistische invalshoek
New Yorker Sachs maakt al jaren intieme films vanuit een humanistische invalshoek, waaronder Love is Strange, Keep the Lights On en Married Life. Die ervaring komt Little Men ten goede, want Sachs beseft dat grote gebaren en dramatische excessen herkenning in de weg staan.

Hij observeert alle personages met mededogen en oog voor detail en heeft een acteursensemble samengebracht dat uitblinkt in genuanceerd en naturel spel. Daarin maken de jonge acteurs Theo Taplitz en Michael Barbieri een sterk debuut, dat doet vermoeden dat we nog veel van ze zullen zien en horen.

Little Men

Regie Ira Sachs
Met Theo Taplitz, Michael Barbieri, Greg Kinnear, Paulina Garcia
Te zien in Cinecenter, Filmhallen, Ketelhuis

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden