Ling ziet complot bij Ajax: Te licht? Ik weeg 110 kilo

Een nieuw conflict bij Ajax ligt op de loer nu Johan Cruijff heeft aangeven Tscheu La Ling per se te willen benoemen als nieuwe algemeen directeur van Ajax. De beoogde nieuwe raad van commissarissen van de Amsterdamse club ziet het niet zitten in Ling en had Marc Overmars bovenaan het kandidatenlijstje staan.

null Beeld

Toen het bestuurslid van Go Ahead Eagles aangaf zich nog niet klaar te voelen voor de functie - maar wel op termijn beschikbaar te zijn - stelde een meerderheid van de waarschijnlijke nieuwe RvC (Steven ten Have, Edgar Davids, Paul Römer en Marjan Olfers) voor om met een tussenpaus te gaan werken, zo meldt Voetbal International.

Cruijff wil echter zo snel mogelijk beleid voeren en ziet in Ling de ideale voorman van zijn plannen. Beoogd voorzitter Ten Have hoopt volgens VI vandaag de impasse met Cruijff te doorbreken.

Aannames en kreten

Ling ziet een complot. 'Te licht? Wat moet ik daar op zeggen. Ik weeg 110 kilo', zegt de oud-vleugelspits tegen AT5. 'Het zijn allemaal grijze begrippen die mensen die misschien niet lekker in hun vel zitten in deze situatie gaan roepen. Het zijn allemaal aannames die ergens of nergens vandaan komen.'

'Wat is te licht? Niet genoeg ervaring? Niet in teamverband kunnen werken? Wat is onbetrouwbaar? Dat zijn allemaal kreten waar ik niks mee kan en ook niks mee doe', aldus Ling.

Op de vraag of Ling nog wil komen terwijl de nieuwe RvC het niet in hem zou zien zitten, is Ling helder. 'Ja, waarom niet? Ik heb één gesprek gehad en dat was positief.'

null Beeld epa
Beeld epa
null Beeld anp
Beeld anp

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden