Ligt Maddie onder een Portugese weg begraven?

De verdwijning van Maddie blijft voor opmerkelijke verhalen zorgen. Een Zuid-Afrikaanse zakenman heeft zelf een onderzoek geopend en vermoedt dat het Britse meisje wel eens onder een weg zou kunnen begraven liggen. Hij maakte scans van de gravelweg en ontdekte dat er iets verstopt ligt.

De ouders van Maddie. Beeld Reuters
De ouders van Maddie.Beeld Reuters

Tot op vandaag komen nog regelmatig meldingen binnen van mensen die Madeleine McCann gezien hebben. De verdwijning van het meisje is in de hele wereld beroemd geworden. Steven Birch is een Zuid-Afrikaanse ontwikkelaar die zelf een onderzoek begon naar de peuter. Hij gelooft echter niet dat ze nog leeft en denkt te weten waar ze begraven ligt, meldt de Huffington Post. 'Scans tonen aan dat er iets onder een gravelweg verborgen ligt nabij de stad waar ze verdween', zegt hij.

De politie is echter niet van plan te graven op de plek die Birch ontdekte. De man lichtte de Portugese politie in over zijn bevindingen, maar kreeg een brief met een negatief antwoord. De onderzoekers zouden in 2007 namelijk zelf al zonder resultaat op die plaats gezocht hebben. Ook de ouders van Maddie steunen de beslissing om niet te graven.

'Ik wil de familie alleen maar helpen en ik ben vrij zeker dat ze daar begraven ligt', zegt Birch. 'Ik heb de scans onderzocht en ik heb restanten gevonden die mogelijk menselijke beenderen kunnen zijn.' Scotland Yard wilde de Huffington Post geen extra commentaar geven.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden