Update

Lichaamsdelen uit Prinsengracht gevist

De lichaamsdelen zijn in een bodybag afgevoerd. Foto: Maarten Brante Beeld
De lichaamsdelen zijn in een bodybag afgevoerd. Foto: Maarten Brante

Duikers hebben vanochtend rond 8 uur opnieuw delen van een lichaam uit de Prinsengracht op de hoek met de Leidsegracht gehaald. Volgens een politiewoordvoerder gaat het om een onderlijf en benen. Later werd ook een arm gevonden.

Of de ledematen van de vermiste Ier Paul Noland-Miralles zijn is nog niet duidelijk. Maar de woordvoerder meldt: 'We hebben geen enkele indicatie dat het hem niet is; daarom houden we er ernstig rekening mee dat wat we vinden delen zijn van zijn lichaam.' Ook werd vandaag bekendgemaakt dat een gisteren gevonden lichaamsdeel in de Passeerdersgracht wel van de Ier is.

De afgelopen dagen werd er al meerdere lichaamsdelen in de Amsterdamse grachten gevonden. Net zoals de andere stoffelijke resten, zijn ook deze inmiddels weggebracht voor onderzoek. Het gebied rond de vindplek was afgezet maar is inmiddels weer vrijgegeven. De duikers waren rond kwart over negen nog wel bezig met zoeken in het water.

Zoektocht Noland-Miralles
Naar Paul Noland-Miralles (36) wordt al dagen gezocht. Vorige week dinsdag verdween hij spoorloos na een drankje aan de Korte Leidsedwarsstraat. Collega's zouden zijn lichaam hebben zien drijven in de Singelgracht, waarna een grootse zoektocht met duikers op touw werd gezet.

De jas en de tas van de Ier werden in een schroef van een rondvaartboot gevonden. Later ontdekte men een schouder in het water van de Passeerdersgracht. 'Een scheepsschroef kan veel schade aanrichten, maar dit heb ik nog nooit zo meegemaakt in mijn carrière,' zegt een politiewoordvoerder. Familieleden hebben zelf ook het water afgespeurd. Vandaag zullen duikers opnieuw de gracht ingaan.

Meerdere lichamen
In twee maanden tijd zijn 3 lichamen in de Amsterdamse grachten gevonden. Volgens de politie is dit aantal niet uitzonderlijk. 'Het gebeurt met grote regelmaat. Maar door de zaak van Gijs Thio is dit heel erg in beeld gekomen.' (redactie)

undefined

Foto CommeDesLeroi via Yfrog Beeld
Foto CommeDesLeroi via Yfrog

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden