Update

Lichaam vader opgegraven en in sloot gegooid

In de Schipsloot in het Friese Wolvega is het lichaam gevonden van een man die begin 2011 al was overleden. Het lijk werd opgegraven door zijn zoon en in het water gegooid. De 52-jarige zoon van de dode man is aangehouden en inmiddels gedwongen opgenomen. Burgemeester Van Klaveren noemt de zaak 'luguber en tragisch'.

Redactie/ANP
null Beeld anp
Beeld anp

De politie kan nog niet zeggen wat zich precies heeft afgespeeld op het begraafplaatsje. Wat wel duidelijk is, is dat de zoon zijn begin dit jaar overleden vader heeft opgegraven, in de auto heeft gelegd, naar de andere kant van Wolvega heeft gereden en het lichaam daar in het water heeft gegooid.

De verdachte was al bekend bij hulpverleningsinstanties, maar over zijn motieven tast de politie nog in het duister, zo laat de Leeuwarder Courant via Twitter weten.

Lichaam vervoerd in de auto
De vader stierf begin dit jaar een natuurlijke dood. Zijn identiteit kon worden vastgesteld op basis van wasmerkjes in de kleding die hij droeg en een jas die langs de sloot werd gevonden. Op de labels stonden de naam van de man en het verzorgingstehuis waar hij tot zijn dood woonde.

De man heeft volgens de politie niet lang in het water gelegen. Het lichaam werd gistermorgen al gevonden door een passant in een bootje in de Schipsloot. Het is duidelijk dat de zoon hem heeft opgegraven en in zijn auto naar de sloot heeft gebracht. Sporen van het lichaam zijn in de auto aangetroffen.

null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld ANP
Beeld ANP
null Beeld anp
Beeld anp
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden