Bezorgtest

Leuk hoor, die veganistische kebab. Maar droog is het wel

Culinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt wekelijks een thuisbezorgmaaltijd. Dit keer wordt er veganistische kebab besteld bij Kebabi.

Beeld Monique van Loon

Waar bestellen we?
Kebabi: een vegan dönertent. De bedenker is bovendien oprichter van Vegan Junk Food Bar, waar ik vaak eet. Tijd om uit te vinden of Kebabi net zo'n succes is.

Plantaardige shoarma, hoe zit dat?
Döner kebab wordt normaliter gemaakt van kip, kalf of lamsvlees, maar bij Kebabi maken ze 'm van soja. Deze gekruide vleesvervanger, geserveerd op een huisgemaakte pita met salade, hummus, sriracha en knoflooksaus, is online wel drie euro duurder dan in de zaak.

Er staat vast nog meer op de kaart.
Zeker: kapsalon, wafelfriet, salade, hummusbitterballen, 'gewone' bitterballen, kipnuggets, kaasloempia's en baklava. Bij de laatste vier staat niet of ze plantaardig zijn, maar het lijkt me van wel, gezien de pay-off van deze tent ('100% Vegan'). Tip: zet het er dan bij.

Tijd om te kiezen!
Omdat het broodje döner al best groot lijkt, doe ik er als bijgerecht alleen wafelfriet (met keuze uit mayo of ketchup) à €4,95 bij. Niet goedkoop, maar aangezien het met de gefrituurde aardappelproducten van broertje VJFB wel snor zit, moet dit een goede keuze zijn.

Mijn buikje knort...
Goed nieuws dan: de pita meet dik 15 bij 15 centimeter en is ruim belegd, qua kwantiteit absoluut waar voor je geld. De vegan kebab is wat betreft smaak amper van echte te onderscheiden, maar dat komt vooral door de royale hoeveelheid shoarmakruiden, wat het geheel ook ­meteen nogal droog maakt.

Ik ben een groot voorstander van plantaardige alternatieven, maar er moet echt nog een geslaagde vervanger komen voor dierlijk vet dat vlees smeuïg maakt. Nu heb je vooral een droge substantie in je mond.

Ai.
Het had absoluut geholpen als er meer saus op het broodje had gezeten. De hummus is nergens te bekennen, ik proef een beetje sriracha en de licht aanwezige vegan knoflooksaus is lafjes van smaak en te romig. Bij kebab hoort voor mij dunne, frisse en sterke saus.

Gloort er nog licht aan de horizon?
De hemel zij geprezen: de wafelfriet is be-lach-e-lijk goed. Superknapperig en geserveerd met de lekkerste mayo ooit (is die nou plantaardig?). Op beide gerechten zit trouwens (veel) bosui en sesamzaad; dat doen ze bij VJFB ook steevast.

Zouden we hier opnieuw bestellen?
Lastig. De man in huis oordeelt: "Een goed alternatief als je veganist bent, maar ik zou 'm zo niet nog een keer hoeven."
Ik ben het met hem eens: dit staat nog te ver af van 'het echte werk'.

Iets anders bestellen dan? -> Lees hier onze andere reviews.

Beeld Monique van Loon

Restaurant Kebabi

Open ma-zo 16.00 tot 22.00 uur
Bestellen via UberEats en Deliveroo
Prijs €17,45 voor döner kebab en ­wafelfriet
Aanrader Alleen als je echt geen vlees wil eten en extreme zin in kebab hebt (maar de wafelfriet: ja, voor iedereen).

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden