Lessen op Geert Groote 1 ook slecht

Leerkrachten van de Geert Groote School 1 dienden twee weken geleden een motie van wantrouwen in tegen het bestuur en eind vorige week werd besloten dat de Vereniging van Vrije Scholen een nieuw bestuur zal samenstellen. Foto Ruud van Zwet Beeld
Leerkrachten van de Geert Groote School 1 dienden twee weken geleden een motie van wantrouwen in tegen het bestuur en eind vorige week werd besloten dat de Vereniging van Vrije Scholen een nieuw bestuur zal samenstellen. Foto Ruud van Zwet

AMSTERDAM - Ook de Geert Groote School 1 staat bij de Onderwijsinspectie te boek als een zwakke school. Ouders en onderwijzers die vorige week de macht op deze vrije school grepen, beweerden dat alleen op de Geert Groote School 2 de kwaliteit van het onderwijs te wensen overliet.

Maar in het conceptrapport dat de inspectie in januari naar de vrije school stuurde, krijgt de Geert Groote School 1, aan het Hygiëaplein in Oud-Zuid, de kwalificatie 'aangepast arrangement'. Dat betekent dat specifieke afspraken moeten worden gemaakt over het toezicht op de kwaliteit van het onderwijs. Die afspraken zijn nog niet gemaakt.

De Geert Groote School 2, in de Fred. Roeskestraat, staat al lang te boek als zeer zwak. De inspectie dreigde deze school vorig jaar onder curatele te stellen als de kwaliteit van het onderwijs niet zou verbeteren. Daarop werd met 'een verbetertraject' begonnen, maar dat stuitte op verzet van ouders die vonden dat de antroposofische leer geweld werd aangedaan.

Leerkrachten van de Geert Groote School 1 dienden twee weken geleden een motie van wantrouwen in tegen het bestuur en eind vorige week werd besloten dat de Vereniging van Vrije Scholen een nieuw bestuur zal samenstellen. Dat nieuwe bestuur moet er vandaag komen.

Ondertussen blijft het een chaos op de school. Donderdag maakte de politie op last van het bestuur een einde aan een vergadering van de medezeggenschapsraad. Die vergadering was besloten verklaard, maar tientallen ouders wilden de vergadering toch bezoeken.

De ouders vertrokken in alle rust, zegt Erik Hehenkamp, lid van de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad. ''Er wordt van ons een beeld geschapen van opruiende ouders, maar we hebben voor ons vertrek netjes de stoelen opgeruimd en de kopjes afgewassen.'' (HANS VAN DER BEEK)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden