Leiding Slotervaart weer in opspraak

Het Slotervaartziekenhuis overtreedt de wet nu de voorzitter van de raad van toezicht, Theo Dekker, tevens optreedt als interim-directeur. Dit valt op te maken uit antwoorden op Kamervragen door minister Edith Schippers van Volksgezondheid.

Bas Soetenhorst
null Beeld anp
Beeld anp

Ze schrijft dat een combinatie van de functies van bestuurder en toezichthouder 'onverenigbaar' is. De Inspectie voor de Volksgezondheid verricht onderzoek naar de vraag of het ziekenhuis in overtreding is.

Vorige maand meldde Het Parool ook andere dwarsverbanden tussen de toezichthouders en de directie, waardoor de onafhankelijkheid van de raad van toezicht in het geding zou kunnen komen.

Hans Meurs, lid van de raad van commissarissen, woont samen met de zuster van een directielid van het ziekenhuis: Dees Brandjes. Twee andere commissarissen, onder wie voorzitter Dekker, hadden en/of hebben buiten het Slotervaart zakelijke banden met de familie Schram, de meerderheidsaandeelhouder van het ziekenhuis. Mogelijk doet de inspectie ook onderzoek naar deze zaken.

Dekker is tijdelijk vervanger van Aysel Erbudak, die is ontslagen als directeur. Dat gebeurde in de nasleep van een conflict tussen haar en de nabestaanden van Jan Schram. Tot zijn overlijden eind vorig jaar was hij zakenpartner van Erbudak, met wie hij eigenaar van het ziekenhuis was.

Lees vandaag meer in Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden