Leiding in Oost lijkt weg kwijt

AMSTERDAM - Het bestuur van stadsdeel Oost-Watergraafsmeer functioneert al lang niet meer. Dat stellen de fractievoorzitters van de collegepartijen: PvdA, GroenLinks en Méérbelangen.Ze hebben dinsdag 2 oktober de bestuurders al de boodschap gegeven dat 'het zo niet langer kan'.

Ze hebben de kritiek op papier gezet: 'Wat zien wij? Het ontbreekt aan helder en duidelijk leiderschap. Het ontbreekt aan ondersteunende collegialiteit. Het ontbreekt aan een samenwerkende geest. (...) Vraagpunt: Is er voldoende wederzijds respect en respectvolle omgang?'

Volgens een betrokkene maken stadsdeelvoorzitter Martin Verbeet en bestuurder Germaine Princen voortdurend onderling ruzie, ook in het openbaar, bijvoorbeeld op bijeenkomsten met directeuren van woningcorporaties. Princen verwijt Verbeet dat hij niet kan voorzitten en dat hij geen conclusies kan trekken.

De verhoudingen zijn de laatste maanden slechter geworden. Begin deze maand trok GroenLinks zich terug en trad zijn bestuurder Antoinette Tanja af. De andere bestuurders bleven.

PvdA-fractievoorzitter Gery de Boer noemt het oktobergesprek 'volstrekt oud nieuws'. Zij weigert verder commentaar.

Volgens haar collega Frans Romkema van Méérbelangen was het een onbeduidende bijeenkomst waarop alleen werd afgestemd 'hoe het nu gaat'.

Het stadsdeelbestuur en de fractie van GroenLinks weigeren ook commentaar.

Lees vandaag verder in de krant:

Zelfs aan een sterfbed maken de bestuurders uit Oost nog ruzie

De bestuurscrisis in het stadsdeel Oost-Watergraafsmeer is geen nieuw verschijnsel. Een overzicht van de politieke gevechten door de jaren heen.

Probeer nu Het Parool

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden